Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις Παπαιωάννου - Γεραρή κατα την παραλαβή - παράδοση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Με πολλές φιλοφρονήσεις έγινε η , μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του συμπατριώτη μας ( εκ Δερβενίου) νέου υπηρεσιακού υπουργού και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστου Γεραρή.
Ωστόσο, ο κ. Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια αναμονής του νέου υπουργού Δικαιοσύνης είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε σε ορισμένα καίρια θέματα.
Ο κ. Παπαϊωάννου απευθυνόμενος στον κ. Γεραρή χαρακτήρισε ''δύσκολο'' το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο λειτουργεί με υποστελέχωση, καθώς μάλιστα διαχρονικά δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη σημασία στο υπουργείο.
Πάρα πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο κ. Παπαϊωάννου την κατάσταση στις φυλακές, λόγω του υπερπληθυσμού τους. Κλείνοντας ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ''φεύγει με την καλύτερη εικόνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης''.
Από την πλευρά του ο κ. Γεραρής ανάφερε: ''Το γεγονός ότι παραλαμβάνω από τα χέρια σας το υπουργείο είναι μια ευχάριστη συγκυρία, γιατί έχουμε συνεργαστεί και από άλλες θέσεις. Εκτιμώ την ανοιχτή σας σκέψη''.
Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Παπαϊωάννου τόνισε: ''Η θητεία σας άφησε θετικές εντυπώσεις στον νομικό κόσμο'' και κατέληξε: ''Θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με αμεροληψία και αντικειμενικότητα''.