Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γιάννης Μιχελάκης: O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό

 Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου.
Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό.
Και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των  βαρετών μονολόγων (“ντιμπέιτ”) του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες.
Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.
Επειδή, όμως, πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία.
Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».  

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην κα Φώφη Γεννηματά για το θέμα της διεξαγωγής των τηλεοπτικών ντιμπέιτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λέξη για την ταμπακιέρα.
Ας αφήσουν τους εύκολους λεονταρισμούς κι ας απαντήσουν.
Συμφωνούν ναι ή όχι να συζητηθεί το θέμα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ με ανοιχτά χαρτιά και σε ισότιμη βάση στη Διακομματική Επιτροπή;».


Επίσης ο, κ.  Μιχελάκης,  δήλωσε:

«Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. και προανήγγελλε μια “νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό”.
Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος συνέτασσε ως υπουργός και ως νομικός το μνημόνιο.    
Σήμερα, παρότι βασικός συντάκτης, επόπτης και εκτελεστής του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να εμφανιστεί αμέτοχος του εγκλήματος, που οδήγησε –όπως ομολογούν και οι σύντροφοί του- τη χώρα στην καταστροφή.
Τον έχει “καρφώσει”, όμως, ο κ. Παπακωνσταντίνου και το μέγεθος των ευθυνών του δεν του επιτρέπει να κρυφτεί».

 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη δήλωση Π. Καμμένου, ότι “με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την Πατρίδα μας.
Δεν ξέρουμε εάν στόχος του είναι να τρομοκρατήσει και να διώξει από το νηολόγιο της χώρας, ελληνόκτητα και ξένα πλοία, εάν επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ή εάν επιδιώκει και τα δύο.
Σε κάθε περίπτωση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας.  Αποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την επικινδυνότητα της άγνοιας και της ανευθυνότητας».