Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Οι νέοι που μπορούν να εκλεγούν στη Β΄Αθήνας με τη ΝΔ



Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου έχει ανάψει η μάχη του σταυρού σε όλες τις περιφέρειες και ιδιαίτερα στις μεγάλες όπως είναι η β΄ Αθήνας όπου η δεδομένη από τις δημοσκοπήσεις πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δίνει ελπίδες εκλογής σε περίπου 20 υποψήφιους . Οι έδρες που προβλέπονται για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι από 12-15 με βάση διάφορα σενάρια. Μεγάλη κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ανάγκη να ψηφιστούν νέα πρόσωπα ώστε ακόμη κι αν ψηφίσουμε τα παλιά κόμματα (που δείχνουν να εγγυώνται την παραμονή της χώρας στο ευρώ ,όπως θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ) να ανανεωθεί το κοινοβούλιο και το στελεχιακό τους δυναμικό .
Ποια είναι όμως τα νέα  πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία που έχουν βάσιμες ελπίδες να εκλεγούν και να σπάσουν το κατεστημένο των παλιών μεγάλων ονομάτων στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια που η αναγνωρισιμότητα και οι μηχανισμοί παίζουν τεράστιο ρόλο ;
Με τις μέχρι στιγμής μετρήσεις ,την αναγνωρισιμότητα , τα μηνύματα που έρχονται και τη δυναμική των υποψηφίων τρεις έχουν ξεχωρίσει και είναι πολύ κοντά στην εκλογή τους απειλώντας να αφήσουν εκτός κοινοβουλίου γνωστά ονόματα.
Πρώτα απ όλους η Άννα Καραμανλή είναι μια δημοσιογράφος με συμπάθειες σε πολύ κόσμο , με εξαιρετική παρουσία στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια και μεγάλη αναγνωρισιμότητα λόγω της τηλεοπτικής παρουσίας της σε μερικές από τις δημοφιλέστερες αθλητικές εκπομπές . Είναι δεδομένη η στήριξη από τον αθλητικό κόσμο και μεγάλο ατού το επώνυμό της έστω κι αν είναι απλή συνωνυμία με τον Κώστα Καραμανλή .

Ο Νίκος Κωστόπουλος , νέος υποψήφιος ,που έχει κινηθεί πολύ δυναμικά τους τελευταίους μήνες , με εξαιρετικές σπουδές στα οικονομικά και στη δημόσια διοίκηση και πλούσιο βιογραφικό στον επαγγελματικό στίβο (ειδικός σύμβουλος της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων τεχνικών και συμβουλευτικών έργων μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.) Πολύ συμπαθής ως άνθρωπος , με γνώση της αγοράς και ισχυρά ερείσματα στη νεολαία ως παλιός Οννεδίτης και μεγάλη στήριξη από τους αρκάδες λόγω καταγωγής είναι πολύ κοντά στην εκλογή του.

Η Δέσποινα Μπακάλη με πολύ καλές σπουδές σε επικοινωνία και διεθνείς σχέσεις αποτελεί το νέο πουλέν της Συγγρού καθώς είναι η υπεύθυνη στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος για τα νέα μέσα (facebook , twitter κλπ)  Νέα , δραστήρια , μητέρα , επιχειρηματίας , πολύ δυναμική και φιλική κερδίζει τον κόσμο που τη γνωρίζει από κοντά . Με φιλοσοφία ότι "Για εμένα η πολιτική δεν εξαντλείται σε αυτό που λέμε "υψηλή" πολιτική. Για εμένα πολιτική είναι το σύνολο των ενεργειών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη σε όλα τα επίπεδα " κερδίζει καθημερινά την αποδοχή των πολιτών . Πολύχρονη η γνωριμία και η καλή σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά είναι βέβαιο ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα αξιοποιώντας την εμπειρία της στον ιδιωτικό τομέα (συνιδιοκτήτρια της 3Sixty.com) και θεωρείτε από τις γυναίκες που μπορούν να βρεθούν και να δώσουν την αίσθηση πραγματικής ανανέωσης  στην επόμενη βουλή

Εκτός από τους Καραμανλή , Κωστόπουλο , Μπακάλη υπάρχουν πολλοί άλλοι νέοι υποψήφιοι ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν αυτούς ως τους πλέον πιθανούς για να σπάσουν το κατεστημένο ονομάτων με μεγάλη ιστορία στη Νέα Δημοκρατία που όμως έχουν κουράσει και σε μικρό ή μεγάλο βαθμό έχουν συνευθύνη για την απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας μας .

logia Starata