Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα και έμβλημα!

Όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν μια πρόγευση των μεγάλων αλλαγών που έχει στο μυαλό του ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος.
Αλλαγές που στοχεύουν στη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε έναν σύγχρονο πολιτικό φορέα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, με στόχο να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις τελευταίες κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, και να περιορίσει τις αρνητικές φορτίσεις από το ιστορικό όνομα το οποίο κουβαλά το Κίνημα, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι προφανές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν στοχεύει στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Εκεί, προσδοκά ότι το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει μια όσο το δυνατόν πιο ευπρόσωπη παρουσία, ώστε να μην είναι μεγάλη η διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία, και την επομένη της αναμέτρησης να μπορεί να διαδραματίσει και πάλι κεντρικό ρόλο, πιθανότατα μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Η πραγματική πολιτική στόχευση του Ευάγγελου Βενιζέλου επικεντρώνεται στις εκλογές που ενδεχομένως… δεν θα αργήσουν, μετά από τις κάλπες του Μαϊου. Γι’ αυτό και δίνει έμφαση στην επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από ένα Συνέδριο συντακτικής μετεξέλιξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 3η του Σεπτέμβρη. Συμβολικά δηλαδή, στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, την ημέρα που θα συμπληρώνει 38 χρόνια πολιτικής διαδρομής στα κοινά.
Σε εκείνο το Συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα περιοριστεί σε μέσες λύσεις. Αντιθέτως, θα προχωρήσει στη δική του, προσωπική πολιτική επανάσταση. Που, μεταξύ άλλων, ή μάλλον… κυρίως, θα αφορά στην αλλαγή της ονομασίας και του εμβλήματος του ΠΑΣΟΚ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr