Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων - Ποιοι είναι οι 30 νέοι υποψήφιοι


Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Αντώνης Λιάρος του MEGA και ο Διονύσης Μποτόνης  της ΕΡΤ, που ανακοινώθηκαν σήμερα με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. «Παρέλαση» δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, με τρεις από αυτούς να έχουν ήδη εξασφαλίσει έδρανο στη Βουλή: Δεδομένες θεωρούνται, η εκλογή του Γιάννη Μιχελάκη, στην εκλόγιμη τετράδα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, η εκλογή του Τέρενς Κουϊκ σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Γιώργου Κίρτσου, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, στο οποίο η συμμετοχή του (ως προς την κρίση) επιβεβαιώνει ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη  δεν θα λείπει από την επόμενη Βουλή.
Η ανάγκη αυξημένης αναγνωρισιμότητας σε μια προεκλογική περίοδο μόλις 24 ημερών, το ποσοστό συμμετοχής τους σε όλα τα ψηφοδέλτια. Από κοντά και οι καναλάρχες, εκδότες κλπ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με εξέχουσα υποψηφιότητα εκπροσώπησης, αυτή του «Συγκροτήματος», με τον Ανδρέα Ψυχάρη στην στη ΝΔ και στην Α΄ Αθηνών .Τους περισσότερους των media, αναμένεται να ανακοινώσει συνολικά η Δημοκρατική Συμμαχία.
Οι ανακοινωθείσες και φημολογούμενες υποψηφιότητες είναι:
Με το ΠΑΣΟΚ: Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην Πρέβεζα, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος, ο ιδιοκτήτης της  τοπικής εφημερίδας το «Βήμα»,  Δημήτρης Κατσιπανέλης 
Με τη ΝΔ:
  Ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, στην Α΄ Αθηνών. Η αθλητική- τηλεοπτική συντάκτης  Άννα Καραμανλή, στην Β' Αθηνών. Ακούγονται τα ονόματα της Μαριάννας Πυργιώτη  και του Νίκου Στέφου για την ίδια περιφέρεια, αλλά και του Γιώργου Αυτιά, του Δημήτρη Σαραντάκου στην Α΄ Πειραιά ή στην περιφέρεια Αττικής, αλλά το θέμα είναι εάν θα αποδεχθούν. Στη Θεσσαλονίκη, η Ανθή Σαλαγκούδη (TV 100- ΕΡΤ3), κόρη του πρώην βουλευτή, υποψήφια στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Στη Λάρισα, ο  Αχιλλέας Βουνάτσος,  στα Ιωάννινα, ο Στέλιος Λεύκοβιτς, στις Σέρρες η διευθύντρια τηλεοπτικού καναλιού Φωτεινή Αραμπατζή,  στα Δωδεκάνησα ο εκδότης Παντελής Μαραβέλιας, ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης, στην Ηλεία.
Με τον ΛΑΟΣ: Η δημοσιογράφος  Θάλεια Χούντα στην Περιφέρεια Αττικής
Με τη ΔΗΜΑΡ:  Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, στην Α΄ Αθήνας. Ο  Γιώργος Καρβουνιάρης, στην Αχαϊα. Ο Απόστολος Ράσσιος, στο νομό Τρικάλων
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η Βάνα Αγγελογιάννη . Στο νομό Αργολίδας, ο εκδότης- δημοσιογράφος Χρήστος Καλατζής .. Στα Ιωάννινα,  ο Βασίλης Χήτος .
Με τη Δημοκρατική Συμμαχία: Εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων Γρηγόρη Τρανταφυλλόπουλο στην Αχαϊα, ανακοινώθηκε ήδη και ο δημοσιογράφος - ανταποκριτής της «Ναυτεμπορικής»  Βαγγέλης  Νικολακάκης. Ακούγονται ακόμη τα ονόματα του δημοσιογράφου Ειρηναίου Αρβανίτη, στην Β΄ Αθηνών, του δημοσιογράφου Λευτέρη Μωϊσιάδη στο νομό Πιερίας, της δημοσιογράφου Σοφίας Μαυραντζά, στο νομό Μαγνησίας, του ιδιοκτήτη τοπικού καναλιού Παπαναστασάτου Γαβριήλ στο νομό Κεφαλληνίας, του δημοσιογράφου- επιχειρηματία Γιώργου Παπασπύρου, στο νομό Βοιωτίας.
 Αυτή είναι η πρώτη 30άδα  από τον χώρο της ενημέρωσης στα media και έπεται συνέχεια μόλις ανακοινωθούν και επισήμως τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια...

eklogika.gr