Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η επιστροφή των καραμανλικών

Αντανακλαστικά πολιτικού «παίκτη» επέδειξε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς λίγα μόλις λεπτά μετά τη διαρροή της 6ης Μαϊου ως ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.
Του σχήματος μάχης δηλαδή, που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος μιας ιστορικής αναμέτρησης, από την έκβαση της οποίας η Συγγρού προσδοκά ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξέλθει αυτοδύναμη, και την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα έχει παραγκωνιστεί από την ελληνική κοινωνία σε συμπληρωματικό ρόλο.
Η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα άλλωστε, μαρτυρά ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στελεχών, και την αξιοποίηση πολλών που είχαν δώσει στο παρελθόν με επιτυχία εκλογικές μάχες, στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή.
Υπό μια έννοια, βλέπουμε την «επιστροφή των καραμανλικών», στο πρόσωπο των θεσμικών Ανδρέα Λυκουρέντζου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Θανάση Σκορδά, καθώς και των Λευτέρη Ζαγορίτη και Μενέλαου Δασκαλάκη. Όπως επίσης και του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με ισχυρές προσβάσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη η συμμετοχή της Βάσως Κόλλια, επίσης στελέχους της καραμανλικής πτέρυγας, που μπήκε στην πολιτική από τον Μιλτιάδη Έβερτ, ακολούθησε τη Ντόρα Μπακογιάννη στην περιπέτεια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για να επιστρέψει τελικά στη Νέα Δημοκρατία.

EMMANOYHΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr