Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στον ισχυρισμό Βενιζέλου ότι δήθεν ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει το debate, γιατί δεν νιώθει σιγουριά για τις θέσεις του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι, τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων.
Και εάν ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έλεγε, εμείς του θυμίζουμε ότι:
-Είναι ο ίδιος που μιλούσε -τον περασμένο Ιούνιο-  για “πάτο στο βαρέλι”, αλλά πάτος δεν μπήκε.
-Είναι ο ίδιος που -μόλις πρόσφατα – ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του.
-Είναι ο ίδιος που υποστήριζε ενθουσιωδώς το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να υποχωρήσει ατάκτως, μετά τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις.
-Είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως δεν θα έμπαινε χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, ώσπου το επέβαλε κι αυτό.
Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο!».

Ο, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και δυόμισι χρόνια οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, αφού κατάργησαν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν άκουγαν τον Αντώνη Σαμαρά, που κατήγγειλε την απόφασή τους και δεν έκαναν τίποτα για την επανασύστασή του, όπως επίμονα τους ζητούσε.
Ξαφνικά, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι θέλει να ξανακτίσει εκείνο που οι ίδιοι γκρέμισαν. Χρειάστηκε, όμως, να μεσολαβήσει, πριν από λίγες ημέρες, η έκθεση της Ε.Ε. που τονίζει (σελ. 34), ότι η κατάργηση του Υπουργείου “ώθησε τους πλοιοκτήτες στην αλλαγή σημαίας”, με επιπτώσεις στην απασχόληση και τα φορολογικά έσοδα.
Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες, υποσχόμενος πράγματα που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε. Είναι απόδειξη πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και κανένα πρόγραμμα για την Ανάταξη και την Ανάπτυξη της Οικονομίας».