Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με προεδρείο ΠΑΣΕΓΕΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αμέσως μετά, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις (on camera):

Τζανέτος Καραμίχας (πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ): Στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχουμε διαμορφώσει την τελευταία περίοδο.
Με ποιο τρόπο ο πρωτογενής τομέας θα γίνει βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας.
Παρουσιάσαμε οκτώ σημεία στην πρόεδρο, τα οποία είναι άκρως αναπτυξιακά και δεν έχουν καμία σχέση με παλιές λογικές, δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση με αντιπαραγωγικές διεκδικήσεις.
Το νερό, οι χρήσεις γης, η κτηνοτροφία, τα δάση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι από τα βασικότερα ζητήματα που συζητήσαμε με την πρόεδρο και διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία στα θέματα που βάλαμε.
Νομίζω ότι η πρόταση που παρουσιάσαμε σήμερα θα πρέπει να γίνει η βάση συζήτησης μιας ευρύτερης συμφωνίας όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου ο αγροτικός τομέας να παίξει το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει.

Ντόρα Μπακογιάννη: Είχαμε, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, μια μακρά και πολύ χρήσιμη συζήτηση. Και πρέπει να πω ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ παρουσίασε προτάσεις υλοποιήσιμες, προτάσεις ιεραρχημένες, με πολύ συγκεκριμένους στόχους. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.
Χρειάζεται επιτέλους ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων στη χώρα, για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι το πρώτο συστατικό ανάπτυξης καλλιεργειών υπάρχει. Έχουμε εμπειρία στην Κρήτη, έναν τέτοιον ενιαίο φορέα πρέπει να βάλουμε μπροστά για ολόκληρη της Ελλάδα.
Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε, όπως είπε ο πρόεδρος, είναι το βάρος της χρήσης γης και στην κτηνοτροφία ιδιαίτερα σήμερα που η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Θέλω σε αυτό το σημείο να κάνω μία έκκληση προς την κυβέρνηση και προς της Αγροτική Τράπεζα, να συνειδητοποιήσουν ότι σήμερα υπάρχει ένας και μόνο στόχος, να χρηματοδοτηθούν οι αγρότες για να μπορέσουν να σπείρουν.
Αν δεν σπείρουν τώρα δεν θα έχουμε καλλιέργειες του χρόνου. Και επειδή αυτή τη λογική δεν τη συμμερίζονται από ό,τι φαίνεται όλοι, οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να περιμένουν το αύριο ή την οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να ληφθούν σήμερα. 

****Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Γραφειοκρατία, διαφθορά, ακρίβεια και εγκληματικότητα κλονίζουν την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών στην ελληνική οικονομία.
Σήμερα όμως απάντηση δεν μπορεί να δώσουν οι δυνάμεις της καταστροφής. Οι δυνάμεις που προσπαθούν λαϊκίζοντας να καβαλήσουν την οργή των ελλήνων.
Η απάντηση πρέπει να είναι, νέες δουλειές που να προέρχονται από επενδύσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, πάταξη της ακρίβειας και αποτελεσματικό ελληνικό κράτος.
Αυτό θα πρέπει να ξαναχτίσουμε και να μην εμπιστευτούμε σειρήνες που θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή».