Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Ερυθρόλευκες» μπαλωθιές και πρωτειά!

Ενας αποφασισμένος Ολυμπιακός, καλύτερος του ΟΦΗ, με κορυφαίο τον Αμπντούν πέρασε από την Κρήτη (2-0) και συνεχίζει στο κατώφλι του Παναθηναϊκού...
Τα γκολ των Πειραιωτών σημείωσαν ο Χολέμπας με «κεραυνό» στο 45' κι ο Καζίμ που έκανε σεφτέ με τα «ερυθρόλευκα» στο 54', πάνω που ο ΟΦΗ ήθελε να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά κι έδειξε τις διαθέσεις του να παίξει ποδόσφαιρο. Έχοντας έναν εξαιρετικό Αμπντούν που δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από αριστερά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και πολιόρκησαν την εστία του Βεζυρίδη. Πολλές «καθαρές» φάσεις για γκολ δεν έβγαλαν, αλλά είχαν τον ΟΦΗ κλεισμένο στα καρέ του σε όλο το ημίχρονο.
Η πιο καθαρή φάση ήταν ένα σουτ του Αμπντούν στο 13' έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Ιμπαγάσα, το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Βεζυρίδης, αλλά και μια εξ επαφής κεφαλιά του Τοροσίδη στο 44', που εξουδετερώθηκε από τον κίπερ των Κρητικών.
Μιραλάς, Αμπντούν και Ιμπαγάσα λοιπόν, είχαν εξαιρετική απόδοση και δημιουργούσαν προβλήματα στον ΟΦΗ που δεν μπορούσε να πάρει ούτε κατοχή, ούτε να κάνει παιχνίδι από τον άξονα, εκεί που Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα έκαναν πολύ καλή δουλειά, εξουδετερώνοντας το παιχνίδι των Ομιλητών. Μόνο ο Παπουλής που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος το πάλευε από δεξιά, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.
Ο ΟΦΗ είχε ένα καλό σουτ με τον Σίσιτς που έφυγε άουτ στο ξεκίνημα του ματς 6') και πάτησε άλλη μια φορά περιοχή στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Καμπάνταη (43') που δεν βρήκε εστία.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, δικαιούταν το γκολ και το πήρε στο 45' με το εξαιρετικό σουτ του Χολέμπας. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν σωστά, γιατί ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην προηγούμενη φάση ένα κόρνερ που δεν ήταν, με τον Βεζυρίδη πάντως να καθαρίζει, διώχνοντας στη γραμμή την κεφαλιά του Τοροσίδη. Η φάση βέβαια τέλειωσε εκεί...
Η μπάλα απομακρύνθηκε στη συνέχεια σε πλάγιο, από την εξέλιξη του οποίου προήλθε το γκολ. Ο Ολυμπιακός «φώναξε» πάντως και για ένα πέναλτι στο 13' σε χέρι του Πίτσου, όμως η φάση ήταν περίεργη κι ο Παππάς δεν είδε παράβαση.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε. Με γκολ για τον Ολυμπιακό. O Bαλβέρδε ξεκίνησε αριστερά τον Μιραλάς και τον Καζίμ στην κορυφή και το ανακάτεμα απέφερε καρπούς.
Ηταν το 9ο λεπτό της επανάληψης, 54ο της αναμέτρησης όταν ο Αμπντούν πήρε πάσα κάθετη πάσα αριστερά στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ από τον Χολέμπας, πάσαρε παράλληλα προς την εστία, εκεί που ο Καζίμ προ κενής εστίας έκανε το 0-2 κι έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στους Πειραιώτες.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει, όμως ο «κεραυνός» του Ζ. Λόπεθ από τα 25 μέτρα εξουδετερώθηκε με εντυπωσιακή επέμβαση από τον Μέγερι και το οριζόντιο δοκάρι του στο 65'.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ανέβει λίγο σ' αυτό το διάστημα, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και να βγαίνει συνέχεια από αριστερά, με τον Αμπντούν να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες.
Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν κι ο Μιραλάς που έχει πολλές τελικές κι έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδύνεψαν ξανά ως το φινάλε πέραν της φάσης με το οριζόντιο του Λόπεθ.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια καθαρή και δίκαιη νίκη και να πιάνει κορυφή, έστω και με ματς περισσότερο.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Πίτσος, Καμπάνταης (72' Ζορμπάς), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής (79' Μπόντορ), Μπούρμπος (72' Γαλανόπουλος), Σίσιτς, Ζ.Λόπεθ, Χ. Λόπεθ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Αμπντούν (88' Φουστέρ), Μιραλάς (86' Μαρκάνο)