Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. : “Είμαστε η γενιά που τα αλλάζει όλα”


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012

“Είμαστε η γενιά που τα αλλάζει όλα” 


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Κοινωνικής Πρότασης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μετά από την κατάθεση της Πρότασης Παιδείας πέρσι, όπου πρώτοι μιλήσαμε για κατάργηση του Ασύλου, ιδιωτική χρηματοδότηση και σύνδεση της Αξιολόγησης με την χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, φέτος δημιουργήσαμε μια κοινωνική πρόταση που σαν κύριο γνώμονα της έχει τον ίδιο τον φοιτητή αλλά και την οικογένεια που τον στηρίζει.

 Πρόκειται για μία δέσμη 11 προτάσεων με κατεύθυνση τη μείωση του κόστους σπουδών και την θέσπιση των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε οι νέοι να μπορούν απερίσπαστα να επικεντρώνονται στην μόρφωσή τους μακριά από εμπόδια που προκαλεί η έλλειψη μέτρων Πρόνοιας. Για να γίνει η Παιδεία μας ανταγωνιστική και ουσιαστική, για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στην Παιδεία.

Με κεντρικό μας σύνθημαΕίμαστε η γενιά που τα αλλάζει όλα, καταθέτουμε την πρώτη ολοκληρωμένη Κοινωνική Πρόταση για τους ίδιους τους φοιτητές, η οποία προέκυψε από το όραμα και την ελπίδα για μια ανθρώπινη και ουσιώδη εκπαίδευση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Aula” της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.dap.gr.

Από το Γραφείο Τύπου