Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ανταλλαγή Νέων μεταξύ Νέων της Ευρώπης & Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί Ανταλλαγή μεταξύ Νέων της Ευρώπης από την 12η Μαρτίου 2012 έως την 17η Μαρτίου 2012 στο Κέντρο Νεότητας με θέμα: «Τυπική και μη Τυπική Μάθηση στην Ευρώπη». Στην ανταλλαγή συμμετέχουν 54 νέοι και νέες, από την Βουλγαρία, Εσθονία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και από τον δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης κ. Ρέστας Σπυρίδων καλωσόρισαν τους νέους και νέες και τους ευχήθηκαν «Καλή επιτυχία» στον κύκλο των εργασιών τους.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.

Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.