Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο! - Ραγδαίες εξελίξεις με νέα κόμματα, νέα πρόσωπα...

Εκλογές στις 29 Απριλίου, με νέα κόμματα και νέους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων

Στις 29 Απριλίου, δηλαδή σε ενάμισι μήνα από σήμερα οι εκλογές, σύμφωνα με την τελική, ανεπίσημη  απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών.  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχονται εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς μεγάλες συγκεντρώσεις από τον κίνδυνο επεισοδίων, με το βάρος της ενημέρωσης κυρίως στο διαδίκτυο λόγω των σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων όλων των κομμάτων αλλά κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας. Νέα κόμματα δημιουργούνται, νέα πρόσωπα αναζητούνται για τη νέα πολιτική εποχή που έρχεται...
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε εσωκομματικό επίπεδο μετά τις συνεδριάσεις των κορυφαίων οργάνων όλων των κομμάτων, το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε.
Η ΝΔ ξεκίνησε σήμερα την διαδικασία αποδοχής αιτήσεων υποψηφιότητας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη δεδομένη πλέον εκλογή του Ευάγγ. Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος και την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών (το οποίο αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος), ξεκινά δυναμικά να κλείσει το «κενό» του χαμένου χρόνου.
Νέα κόμματα
Δύο νέα κόμματα, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμμένου και η «Δημιουργία Ξανά» του Θ. Τζήμερου, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμμετοχή τους στις εκλογές χθες, ενώ μέχρι την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί η δημιουργία τουλάχιστον ενός ακόμη κόμματος από το χώρο των διαγραφέντων του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τους κ.κ. Κατσέλη και Καστανίδη.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όσα νέα κόμματα προτίθενται να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές, θα το ανακοινώσουν, διότι σχεδόν διαβαίνουμε το κατώφλι της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα που φέρονται ήδη ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές, είναι: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δράση, Χρυσή Αυγή, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Ελέυθεροι Πολίτες, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημιουργία Ξανά και έπεται συνέχεια...
Η κινητικότητα μεταξύ των νυν βουλευτών και των υποψηφίων, είναι τεράστια. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΝΔ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος Α . Σαμαράς, δεν άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των διαγραφέντων και αυτοί με τη σειρά τους, ένας- ένας παίρνουν θέση στα υπάρχοντα ή υπο διαμόρφωση κόμματα. Να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνοι οι διαγραφέντες. Η συντριπτική πλειοψηφία των 107 πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών που δεν αποποιήθηκαν της δικαστικής απαίτησής τους για τα αναδρομικά, προέρχονται από τη ΝΔ  και το ΠΑΣΟΚ και τουλάχιστον όσον αφορά τη ΝΔ, έχουν αποκλειστεί από τις λίστες των υποψηφίων, γεγονός που  μπορεί να σημάνει και τη δική τους μαζική μετακίνησή σε άλλο κόμμα που θα δεχθεί να τους συμπεριλάβει.
Το ίδιο ισχύει και για τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ, ενώ μια άλλη κατηγορία, είναι αυτή των βουλευτών  που φέρονται να επιθυμούν  να συμμετάσχουν ως «συνεργαζόμενοι» στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουβέλης συζητά μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο και όχι με «ομάδα»,  αλλά επειδή υπάρχουν ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις, είναι αβέβαιο που θα καταλήξει αυτός ο φημολογούμενος «αρραβώνας». Σε περίπτωση που δεν καταλήξει, τότε νυν αντιμνημονιακοί ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να συνταχθούν με άλλα μικρότερα κόμματα.
Και ενώ σε πολιτικό επίπεδο το κλίμα έχει αρχίσει ήδη να πολώνεται τεχνητά στους «ευρωπαϊστές» και τους αντιμνημονιακούς και τα δύο κόμματα εξουσίας από κοινού να έχουν εξαπολύσει πυρ ομαδόν προς την Αριστερά προκειμένου  να μειώσουν τις διαρροές, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: Αυτή των νέων, άφθαρτων προσώπων...
Αναζητούν «νέα πρόσωπα»...
Καθώς η δυσαρέσκεια προς παλαιά, «φθαρμένα» πολιτικά πρόσωπα εντείνεται και ο «πέλεκυς» φαίνεται να πέφτει επι δικαίων και αδίκων, όλα τα κόμματα αναζητούν νέα πρόσωπα με υψηλή δημοτικότητα στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι εντυπωσιακό, ότι η μοναδική τράπεζα πληροφοριών του eklogika.gr με  τη σταυροδοσία των υποψηφίων όχι μόνο από τις προηγούμενες  εθνικές εκλογές (2009), αλλά κυρίως των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, έχει πάρει «φωτιά». Μεγάλα και μικρά κόμματα, ερευνούν τη δυναμική νέων προσώπων με βάση τους σταυρούς που συγκέντρωσαν, προκειμένου να τους εντάξουν στις λίστες τους για τη νέα εκλογική αναμέτρηση.
(Η ραγδαία εντεινόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας στο μοναδικό αμιγώς πολιτικό - εκλογικό portal στην Ελλάδα,  το eklogika.gr (Google analytics: 45.759 visits ημερησίως, 33.036 unique visitors, 119.939 pageviews) σε συνδυασμό με την επικείμενη παρουσίαση όλων των ψηφοδελτίων και  θέσεων όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του server. Τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν το Σαββατοκύριακο με τη μεταφορά σε νέο server (πενταπλάσιας δυνατότητας) ώστε να εξασφαλιστεί η απολύτως εύρυθμη και ταχεία λειτουργία της ιστοσελίδας. 
Ευχαριστούμε τους αναγνώστες του eklogika.gr για την κατανόηση και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την έγκυρη και πλουραλιστική τους ενημέρωση καθ΄  ολη την προεκλογική περίοδο, με την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων, των υποψηφίων  αλλά και των χρηστικών πληροφοριών για τις εκλογές, μέχρι το άνοιγμα της κάλπης.)

eklogika.gr