Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος...χάνονται πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα Ασφαλιστικά Ταμεία - 200 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δουλεύουν στη μαύρη εργασία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο αρμόδιος Υπουργός  κ. Γ. Κουτρουμάνης σχετικά με την μερική νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι πάνω από 200 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δουλεύουν στη μαύρη εργασία.
Αυτό σημαίνει ότι χάνονται πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Θυμίζουμε ότι για 325 εκατ. ευρώ κόπηκαν συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
Οι προτεραιότητες της χώρας μας σήμερα πρέπει να είναι ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, ο έλεγχος της Μαύρης Εργασίας και η στήριξη των Ανέργων και όχι οι προσπάθειες άκριτης και επικίνδυνης νομιμοποίησης.
Ο Εφαρμοστικός Νόμος της Νέας Δανειακής Σύμβασης είναι αναγκαίος.
Είναι υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας προκειμένου να μειωθεί το Δημόσιο Χρέος, να περιοριστεί δραστικά η ετήσια αιμορραγία των τόκων και να εξασφαλισθεί δεκαετής περίοδος χάριτος για την εξόφληση του χρέους.
Δεν έχουν όμως θέση στον Εφαρμοστικό Νόμο ρυθμίσεις για το Μεταναστευτικό, που εκπέμπουν λάθος μήνυμα για την παρουσία παράνομων μεταναστών στη χώρα μας».
=========== 
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για τον Εφαρμοστικό Νόμο και Τομεάρχης Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφερόμενος στην επίθεση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου στους λειτουργούς Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Υγείας, κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, έκανε απαράδεκτη επίθεση κατά των λειτουργών Υγείας και επιπλέον ισχυρίστηκε ότι «στοχοποιείται από  ομάδες συμφερόντων».
Είναι απαράδεκτη πολιτική στάση να ονομάζει ομάδες συμφερόντων τη φωνή αγωνίας γιατρών και φαρμακοποιών.
Ο Υπουργός μπορεί να έχει τη θέση του, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση διέπραξε πολιτικό ολίσθημα.
Οφείλει να ανακαλέσει. Το οφείλει στη συντριπτική πλειοψηφία Γιατρών και Φαρμακοποιών, που ασκούν  το λειτούργημά τους με συνέπεια.
Όσο για τις “ομάδες συμφερόντων” είναι υποχρεωμένος να τις κατονομάσει»