Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

O Αντώνης Σαμαράς αύριο στις Βρυξέλλες, γιά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μαρτίου  2012.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μετέχουν επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπόι.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Μουρμούρας, ο Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας, βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας κ. Νότης Μηταράκης και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ.κ. Νικόλαο Γιαλλούρη και Ηλία Μαριόλα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για περιορισμό της αναγκαίας στήριξης προς τα άτομα με αναπηρία.
Αντίθετα, επιβάλλεται να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια στους ανάπηρους συμπολίτες μας.
Με βάση τις αρχές αυτές στηρίζουμε τις αναγκαίες εξαιρέσεις από περικοπές και μειώσεις που αφορούν στο εισόδημα των τυφλών.
Οι δύο πρόεδροι τόνισαν ότι το κόστος της αναπηρίας είναι υψηλό και ανελαστικό. Γι’ αυτό και είναι δίκαιο να θεσμοθετούνται εξαιρέσεις, από περικοπές και μειώσεις που θα “σώζουν” τις προϋποθέσεις για ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους τυφλούς συμπολίτες μας».