Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»

Χωρίς καμία ένσταση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια που προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποβολή 7 προτάσεων από αντίστοιχες κοινοπραξίες εταιριών. Οι κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του Διεθνούς διαγωνισμού μέχρι το τελευταίο χρονικό περιθώριο στις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.
Οι Εταιρίες που υπέβαλαν φακέλους ενδιαφέροντος για την "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ" είναι:
1.       ARCHIDRON GROUP N.V. - INTRAKAT - ENVITEC AE - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
2.       ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - J&P ΑΒΑΞ ΑΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
3.       ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4.       NOVAGRA HELLAS AE
5.       ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ - ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
6.       ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ - ΑΛΕΚΤΩΡ ΑΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
7.       ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ.Γ ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ - ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ -  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
"Ένας από του μεγάλους στόχους που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες έχει βρει το δρόμο του και τρέχει" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτη σε όλη τη χώρα, κατάφερε να ενεργοποιήσει τα πέντε συναρμόδια Υπουργεία με προσωπικές παρεμβάσεις και συνέχεις οχλήσεις προσωπικά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. 
"Σήμερα χαιρόμαστε γιατί διαψευστήκαν όλες οι Κασσάνδρες που πρόβλεπαν ότι η προσπάθεια που κάναμε θα αποτύγχανε" συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι "εμείς όμως προχωράμε γιατί είχαμε ξεκάθαρη πολιτική θέση από την αρχή, είχαμε οργανωμένο σχέδιο, και ζητήσαμε την ευθύνη παρόλο που δεν βάραινε τους δικούς μας ώμους".

Προς υπογραφή η ΚΥΑ που διευκολύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων νομιμοποίησης των πηγαδιών και των γεωτρήσεων»

Προς υπογραφή βρίσκεται μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σχετική ΚΥΑ που διευκολύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, επιλύοντας το πρόβλημα, χωρίς κόστος στους αγρότες για την νομιμοποίηση των πηγαδιών και των γεωτρήσεων τους. Η υποβολή αιτήσεων όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης έχει προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουνίου 2012.

Αναβλήθηκε η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας Βιοαερίου στη θέση Μπέρμπερη του Δήμου Τρίπολης
Για το θέμα της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας Βιοαερίου στη θέση Μπέρμπερη του Δήμου Τρίπολης, μετά την πρόταση για αναβολή ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι στέκεται απέναντι στις ανεύθυνες απόψεις και στο λαϊκισμό της λογικής του Πόντιου Πιλάτου. «Οφείλουμε να εξετάσουμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Η εισήγηση θέτει ορισμένα ερωτήματα τα οποία πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τις κραυγές από τους εκ συστήματος αντιρρησίες που δεν θέλουν να γίνει τίποτα στον τόπο μας».
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι το πρόβλημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου το κληρονόμησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από την Πολεοδομία του Δήμου Τρίπολης. Για την καλύτερη προετοιμασία του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα ανετέθη, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Υποδομών προκειμένου να διερευνηθούν τα ερωτήματα.

Οι καταστροφές στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας  αναδεικνύουν την προχειρότητα υλοποίησης των έργων από τις προηγούμενες διοικήσεις
Κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις καταστροφές στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι καταστροφές αυτές κατέδειξαν με εμφανέστατο τρόπο την προχειρότητα υλοποίησης των έργων από τις προηγούμενες διοικήσεις και ενημέρωσε το σώμα ότι θα απαιτηθούν μεγαλύτερα ποσά από τα προβλεπόμενα για την αποκατάστασή τους.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή εξέτασε προσεκτικά όλα τα προβλήματα, όχι μόνο της Νότιας Κυνουρίας, αλλά και της Βόρειας Κυνουρίας, της Μονεμβασιάς και της Νεάπολης, και ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα χαρακτηρίσει τις περιοχές «θεομηνιόπληκτες».