Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η πόρτα έκλεισε

Από τη… μισάνοιχτη πόρτα της Νέας Δημοκρατίας θα περάσουν τελικά κάποιοι και όχι όλοι οι διαγραφάντες, αφού μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι όσοι έκαναν χρήση των «ευεργετικών όρων» που είχε θέσει ο πρόεδρος για την επιστροφή τους.
Αρχικά είχε διαφανεί ότι η πόρτα θα άνοιγε για όλους. Στη συνέχεια επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, αφού οι πληροφορίες που έφθαναν στη Συγγρού ανέφεραν ότι οι περισσότεροι είχαν πάρει την αποφαση να κλείσουν την πόρτα φεύγοντας.
Έτσι στα μέσα της εβδομάδας οι τόνοι της «πανστρατιάς» έπεσαν αισθητά, ενώ μετά τη ψηφοφορία της Τρίτης στην οποία θετική ψήφο έδωσαν ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο Α. Δερμετζόπουλος, ο Ζ. Τζηκαλάγιας, ο Τ. Καρυπίδης και ο Θ. Λεονταρίδης, το «θέμα» κλείνει οριστικά για τον Αντώνη Σαμαρά.
 Είναι κοινό μυστικό ότι το ενδιαφέρον για τον πρόεδρο του κόμματος εστιαζόταν στην επιστροφή του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Συγγρού:
«Όσοι δεν ψήφισαν μας βοηθούν να προχωρήσουμε στην ανανέωση των ψηφοδελτίων». Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να ξεπεράσουν γρήγορα το «ρήγμα» και γι αυτό άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να δώσει ιδεολογικό περιεχόμενο στην αντιπαράθεσή του με την Αριστερά. Είναι σαφές ότι αφού κλείσει τη «δεξιά πόρτα» της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, θα ανοίξει τη «κεντρώα». Και στους μετριοπαθείς του «μεσαίου χώρου» απευθυνόταν όταν είπε: «…μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει. Εμείς, λοιπόν, τολμάμε να διαφωνούμε ακόμα και με εκείνους που ιδεολογικά βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο!».

statesmen. gr