Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Βόχας Γιώργος Λιούντρης


Πιο φτωχή έμεινε από σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση από την απώλεια του πρώην Δήμαρχου Βόχας Γιώργου Λιούντρη, καθώς  λύγισε τελικά μετά από πολύμηνη μάχη με την ανίατη ασθένεια και έφυγε τελικά από την ζωή στις 5.00  το πρωί, σε ηλικία 62 ετών.
Ο Γίωργος Λιούντρης ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδίκηση το 2002 όταν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βόχας , επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΧΑ». Στις εκλογές εκείνες ο συνδιασμός του πλειοψήφησε στο πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 2.224 ψήφους ή το 33,20% , όμως στο δεύτερο γύρο ατύχησε να εκλεγεί Δήμαρχος για 127 ψήφους συγκεντρώνοντας 3.167 ψήφους ή το 49%.
Ότι δεν κατάφερε στις εκλογές του 2002 , ο Γ. Λιούντρης το πέτυχε στις Δημοτικες εκλογές του 2006 , καθώς εξελέγη Δήμαρχος Βόχας από την πρώτη Κυριακή  συγκεντρώνοντας 3.182 ψήφους και ποσοστό 47,85%. Εκλέγοντας 13 Δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 21.
Στίς εκλογές του 2010 δεν διεκδικησε εκ νέου την Δημαρχία του διευρημένου τώρα Δήμου Βέλου - Βόχας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέλου-Βόχας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, με το άκουσμα του θανάτου του Γ. Λιούντρη, ο οποίος προσέφερε με ευσυνειδησία και ήθος πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο του. και:
                                            Αποφασίζει – Ομόφωνα
1.    Να παραστεί ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και  οι υπάλληλοι του Δήμου, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσουν τα ΄΄ θερμά συλλυπητήρια ΄΄ στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.
2.    Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.
3.    Ο Δήμος να παραμείνει κλειστός την 11η Ιανουαρίου.
4.    Η σημαία του Δήμου να παραμείνει μεσίστια την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.
5.   Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό ή πλατεία του Βραχατίου.
6.   Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου Βόχας
7.    Η κηδεία του να γίνει με Δημοτική δαπάνη.
8.   Να αναγνωσθεί το παρόν στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη αύριο στις 11.00 το πρωί στο Ζευγολατιό.