Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται τη διατύπωση του άρθρου 14 του Σχεδίου ΠΔ “Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεως γης”, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ότι απαγορεύεται εφεξής η εκτός σχεδίου δόμηση

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται τη διατύπωση του άρθρου 14 του Σχεδίου ΠΔ “Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεως γης”, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ότι απαγορεύεται εφεξής η εκτός σχεδίου δόμηση.
Για το σκοπό αυτό, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε, χθες, με τον υπουργό αναπληρωτή Περιβάλλοντος, κ. Ν. Σηφουνάκη, στον οποίο επεσήμανε ότι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου προκαλεί εύλογες απορίες ως προς τις προθέσεις και τη σκοπιμότητα του υπουργείου.
Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως δεν είναι αυτή η πρόθεση του υπουργείου και δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει, για μια ακόμη φορά, πως μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας και την επιστροφή στο δρόμο της Ανάπτυξης είναι η ολοκλήρωση του εθνικού σχεδιασμού για τις χρήσεις γης και όχι οι αποσπασματικές παρεμβάσεις»