Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Προεδρου της Τοπικης Κοινοτητας Δερβενιου

  
 Καθε δευτερη εβδομαδα κι ημερα Τριτη,θα επισκεπτεται το Δερβενι γιατρος του ΙΚΑ (λεπτομερειες στην ανακοινωση τυπου Δημου).
 Καθοριστικο ρολο στο γεγονος αυτο επαιξε κι η συμβολη της βουλευτου του νομου μας Κατερινας Γκεκη-Φαρμακη! Επισης με ενεργειες της προαναφερθεισας βουλευτου απεγκλωβιστηκε το κομματι της παλιας σιδηροδρομμικης γραμμης (παραλληλη της Νεας χαραξης) απο το ενδεχομενο να χρησιμοποιηθει σαν "εναλλακτικη λυση" για την κυκλοφορια "τουριστικου" η "διαστικου" σιδηροδρομου.
 Ετσι δυναται να εφαρμοστει η δεσμευση (που επιτευχθει επι Δημαρχιας Δ. Δουσκα) της ΕΡΓΑΟΣΕ,σε δημιουργια παρακαμπτηριου οδου μηκους 1.5 χιλ. περιπου απο το παλαιο φυλακιο της Αγ. Τριαδος εως το ποταμι και να παραχωρηθει η χρηση της στο Δημο! Σε αυτο συνεβαλε και με επερωτηση στη Βουλη ο επισης βουλευτης του νομου μας Κ. Κολλιας!
 Τελος, η προαναφερθεισα βουλευτης στο δρομο που ανοιξε η Νεμεα για την επαναφορα δυο εφοριακων στο ΚΕΠ, εκλεισε ραντεβου (κατοπιν και δικων μου πιεσεων) με τον αναπληρωτη Υπουργο οικονομικων Παντελη Οικονομου.
 Τον Υπουργο επισκεφτηκε επιτροπη με το Δημαρχο και λοιπους τοπικους παραγοντες. Σε αυτους υποδειχθηκε να συνεργαστουν με τον προισταμενο της ΔΟΥ Ξυλοκαστρου οπως προβλεπει κι η εγκυκλιος που εχει σταλει στις ΔΟΥ κι ειναι στη διακριτικη ευχερεια του προισταμενου να αποσπασει δυο υπαλληλους στις πρωην ΔΟΥ που συγχωνευθηκαν. Τα αποτελεσματα ειναι μαλλον θετικα αλλα δεν πρεπει να παραλειψουμε  και την ουσιαστικη παρεμβαση του βουλευτη Κ. Κολλια!
  Ευχαριστω και τον πρωην Υπουργο Π. Μπεγλιτη για την ενταξη του βιολογικου στο ΕΣΠΑ συμφωνα με τη μελετη που συναχθηκε επι δημαρχιας Δ. Δουσκα- Δ. Σκουρα, αλλα του επισημαινω την αναγκη το εργο να ολοκληρωθει και περα της Αγ. Τριαδος εως τα συνορα Μ. Λιθαριων με Αχαια!.Επισης για το ενδιαφερον του για το Μουσικο Ωδειο να στελεχωθει με καθηγητες.
  Κλεινοντας επισημαινω σε ολους τους βουλευτες την αναγκη δημιουργιας Λιμ. Ταμειου Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης το οποιον θα υπαγεται στον Δημο μας οπως επιτευχθηκε με την Κορινθο-Λουτρακι και Κιατο απο τον Υφυπουργο Αδωνη Γεωργιαδη.
  Επιφυλασσομαι κρατωντας καποιους ενδοιασμους για την υλοποιηση των προαναφερθεντων εργων, να πανηγυρισουμε οταν θα εχουν υλοποιηθει οριστικα!
                                        Δερβενι 15-1-2012
                                        Χαριλαος Λαζανας