Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πρωταθλητής χειμώνα o Oλυμπιακός που νίκησε με 2 - 0 τον ΠΑΣ

Πρωταθλητής χειμώνα, έστω και με περισσότερα ματς, αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Χωρίς να εντυπωσιάσουν και πατώντας το γκάζι για ορισμένα διαστήματα στο α' ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «5Χ5» στα τελευταία ματς με γκολ των Φουστέρ (9'), Τζιμπούρ (43'). Αποθεώθηκε ο Τάσος Πάντος που άκουσε ρυθμικά το όνομά του από όλο το γήπεδο.
Τελευταία υποχρέωση για τους Πειραιώτες μέσα στο 2011, αυτή του Κυπέλλου με τον Πιερικό (21/12).
Ο Ολυμπιακός, όπως σε όλα τα εντός έδρας ματς του, μπήκε δυνατά και πίεσε τον αντίπαλο. Ετσι λοιπόν, για άλλη μια φορά η πίεση απέφερε καρπούς και οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 9' με τον «κεραυνό» του Φουστέρ, έπειτα από το «ένα-δύο» που έπαιξε ο Ισπανός με τον Μοντέστο.
Βαλβέρδε, εμπιστεύτηκε θέση βασικού στον Φουστέρ κι αυτός τον δικαίωσε, καθώς κυνήγησε από νωρίς το γκολ, έχοντας στα προηγούμενα λεπτά άλλα δυο σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κερδίζουν μπάλες βγαίνοντας μπροστά, ενώ από την άλλη οι Ηπειρώτες έψαχναν με βαθιές μπαλιές που δεν είχαν τύχη, τον αποκομμένο Μπακαγιόκο.
Οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για πέναλτι σε μια μπερδεμένη φάση... Ηταν το 40' με τον Λίλα να φεύγει μπροστά, τον βοηθό να αφήνει λανθασμένα το ματς καθώς ο Γεωργίου που ξεκίνησε μαζί του και κυνήγησε την φάση ήταν οφσάιντ, ο Μέγερι βγήκε και πήρε παίκτη και μπάλα μαζί, όμως ο Στυλιάρας έδειξε «παίζεται».
Για ένα δίλεπτο περίπου ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες και το πλήρωσε, καθώς ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 43' με τον Τζιμπούρ, που πλάσαρε από κοντά με τον Αναστασιάδη να είναι έξαλλος με το ιατρικό του επιτελείο που δεν τον ενημέρωσε έγκαιρα για να κάνει την αλλαγή. Τη θέση του Λίλα τελικά, πήρε ο Βίλα στο 45' όμως το κακό είχε γίνει…
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον Σκούφαλη, από τον οποίο είχε πολλά παράπονα με τον Μπεσέρα. Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως δεν κατάφεραν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μέγερι.
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε την απόδοσή του και είχε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς μετά το λάθος γύρισμα του Μανιάτη, που έβγαλε τον Μπακαγιόκο τετ α τετ με τον Μέγερι, όμως ο φορ του ΠΑΣ πλάσαρε άουτ στο 67'.
Κάπου εκεί τελείωσε το ματς, καθώς και οι δυο ομάδες έκαναν μάλλον… αγγαρεία στο υπόλοιπο του αγώνα και το β' μέρος δεν είχε να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν κατά πολύ την απόδοσή τους στο β' μέρος, έχοντας για κορυφαίους τους Γεωργίου, Ντε Βισέντι, όμως έφυγαν με άδεια χέρια από το Καραϊσκάκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (66' Ορμπάιθ), Μιραλάς, Φετφατζίδης (71' Γέστε), Φουστέρ, Τζιμπούρ (90' Πάντελιτς).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Σκούφαλης, Τζημόπουλος (74' Ντε Βισέντι), Ανδράλας, Λίλα (45+1' λ.τ. Βίλα), Γεωργίου, Μπακαγιόκο