Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ατρόμητη νίκη επί της ΑΕΚ

Το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων για την ΑΕΚ σταμάτησε στο Περιστέρι, εκεί όπου η Ένωση γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο. Ο Σπάθας και οι βοηθοί τα θαλάσσωσαν, αλλά ο Ατρόμητος άξιζε τη νίκη επί της ΑΕΚ .Φωνάζουν οι νικητές για πέναλτι στο 0-0 και η ΑΕΚ για επιθετικό φάουλ στο γκολ!
Το γκολ του Στέλιου Σφακιανάκη στο 58ο λεπτό της συνάντησης με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Γιάννη Αραμπατζή έκρινε υπέρ των γηπεδούχων την αναμέτρηση, έστω και αν μεταξύ των δυο ομάδων επικρατούσε απόλυτη ισορροπία στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου.
Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να κυριαρχήσει των αντιπάλων της και μόνο μόνο κατά διαστήματα πότε η ΑΕΚ και πότε ο Ατρόμητος ανέβασαν ρυθμό για μια-δυο συνεχόμενες φάσεις.
Πάντως, αν οι Περιστεριώτες δεν πετύχαιναν γκολ, θα είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τη φάση του 51ου λεπτού, όπου ο Σιαλμάς ανέτρεψε καθαρά τον Σκόνδρα μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ο διαιτητής της συνάντησης Ηλίας Σπάθας είδε το πέναλτι και κατευθύνθηκε στη βούλα, αλλά μετά από εισήγηση του βοηθού του άλλαξε γνώμη και έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή.
Μετά το 1-0 και οι δυο ομάδες δημιούργησαν φάσεις για γκολ. Η μεγαλύτερη στιγμή για το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου ήρθε στο 64', όταν ο Σιαλμάς αστόχησε στο πλασέ που έκανε μόνος απέναντι από τον Ιτανζ, ενώ ο Μήτρογλου θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς στο 78', αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.
AΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ζουέλα, Τόμας, Μπάλλας, Σφακιανάκης (88' Οικονόμου), Τάτος, Μπέλιτς (68' Δημούτσος), Επστάιν (84' Μακρής), Μήτρογλου.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Μάκος (68' Γκερέιρο), Γεωργέας, Μπέλεκ, Κλωναρίδης (46' Μπερνς), Κάρλος, Λυμπερόπουλος (31' Σιαλμάς).

Σε άλλους αγώνες
Σε ένα κακό από άποψης θεάματος παιχνίδι ο Αρης έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
 Όπως στην Τούμπα και νωρίτερα στην Τρίπολη, η Κέρκυρα κατάφερε να πάρει άλλο ένα βαθμό εκτός έδρας, με το ίδιο αποτέλεσμα (0-0), αυτήν την φορά στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.
Όσο χρειάστηκε έπαιξε ο ΠΑΟΚ, για να φτάσει στη νίκη επί της Δόξας Δράμας με 2 - 0 στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με τέρματα των Σαλπιγγίδη και Φωτάκη στο πρώτο μέρος ο «Δικέφαλος» του Βορρά έβαλε τις βάσεις για να περάσει ευχάριστο απόγευμα απέναντι στους «μαυραετούς»,