Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Mε... αέρα ανανέωσης ο χάρτης των νέων υποψηφιοτήτων στην Πελοπόννησο

Με στόχο να βαφτούν γαλάζιοι όλοι οι νομοί της Πελοποννήσου έκλεισαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για την συγκεκριμένη Περιφέρεια, ενώ αναμένονται να πέσουν και οι τελευταίες πινελιές στον χάρτη.
Όπως λένε στη Συγγρού, εκτός από τους παραδοσιακά «φιλικούς» νομούς όπως η Λακωνία, η Μεσσηνία και η Αργολίδα, θεωρούν βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα στην Κορινθία, στην Αρκαδία, στην Ηλεία αλλά ενδεχομένως και στην Αχαΐα. Οι πληροφορίες μας για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ έχουν ως έξης:

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Η Νεα Δημοκρατία έχει ένα μόνο βουλευτή, τον Κώστα Κόλλια. Εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα του γνωστού γιατρού από το Ξυλόκαστρο , κ.  Θανάση Παπαχρηστόπουλου, καθώς επίσης της πρώην βουλευτού Αθηνάς Κόρκα , του πολιτευτή Στέλιου Μάρκελου , του Περιφερειακού σύμβουλου και τ. Νομάρχη Κορινθίας Νικου Ταγαρά  και του υποψήφιου δήμαρχου Κορινθίων Κώστα Γιώτη . Ερώτημα παραμένει η  κάθοδος στον εκλογικό στίβο του γιού του Αντιπροέδρου της ΝΔ και νυν Υπουργού Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, κ. Σταύρου Δήμα , Χρήστου Δήμα,  μαζι με την μεγάλη πολιτική «προίκα» του πατέρα του. Πλήροφορίες αναφέρουν ότι ο Κορίνθιος Υπουργός Εξωτερικών, έχει "κλειδώσει" ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:
Η Ελσα Παπαδημητρίου διαγράφτηκε, ο Γιάννης Μανώλης "μετακομίζει" στη Β΄ Αθηνών και στο ψηφοδέλτιο ο μόνος εν ενεργεία βουλευτής στο νομό είναι ο Γιάννης Ανδριανός . Νέα πρόσωπα να μπουν στη λίστα είναι ο πρώην δήμαρχος ΝαυπλίουΤάκης Αναγνωσταράς , ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Κρανιάς , ο Περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης ,ο εκδότης-δημοσιογράφος Χρήστος Καλατζής ,  η Θεοδώρα Καλογεράκου , ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης , ενώ ακούγεται και το όνομα του μέλους της Π.Ε. της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μπαρμπάκου.

ΑΡΚΑΔΙΑ:
Εδώ υπάρχει  η ισχυρή παρουσία του βουλευτή και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου . Από τους υπόλοιπους που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατέστεροι οι πληροφορίες μιλούν για τον Μαρίνο Τσίρμπα, την  Μαρία Τροχάνη, τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο , τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον  Μπάμπη Αποσκίτη, τον Κώστα  Βλάσση  και Παναγιώτη  Καρβελα.

ΛΑΚΩΝΙΑ:
Στον νομό δύο στελέχη της Ν. Δ. θα αναζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Ο πρώην γενικός διευθυντής της Ν. Δ.  Μενέλαος Δασκαλάκης  και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου , ενώ εξακολουθούν να είναι  ισχυροί οι δύο νυν βουλευτές, Γρηγόρης Αποστολάκος και Θανάσης Δαβάκης. Θέση επίσης στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο πρώην βουλευτής Τάκης Σκανδαλάκης  , ο πρώην Νομάρχης Κωστας Φούρκας και ο  Θεόδωρος Ματάλας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:
Στην "έδρα" του Αντώνη Σαμαρά το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν κατα πληροφορίες ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο δικηγόρος Άγγελος Κωστόπουλος, ο πρώην βουλευτής Κώστας Σαμπαζιώτης , ο  Δημήτρης Πτωχός (κομματικό στέλεχος), η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα , η τοπογράφος-μηχανικός Μπέσσυ Πλέτσα , ο τ. αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος . Δεν  έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού, ενώ ανοιχτή παραμένει η συμμετοχή του υποψηφίου περριφερειάρχη , τ. Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου. Ο νυν βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες εκλογής καθώς η κόντρα του με τον κ. Σαμαρα είναι γνωστή σε όλους. Αυτονόητο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει την Μεσσηνία ως τη μία από τις δύο Περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος

ΗΛΕΙΑ:
Τη μοναδική «γαλάζια» έδρα έχει σήμερα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, αφού ο Γιώργος Κοντογιάννης προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της Θεοδώρας Αυγερινοπούλου που είναι σήμερα βουλευτής Επικρατείας αλλα και του καθηγητή Πανεπιστημίου Διονύση Χιόνη.
Τα ονόματα που θα μπούν στη "μάχη" είναι του γνωστού γιατρού καθηγητή Πανεπιστημίου από τη Ζαχάρω Χάρη Λαμπρόπουλου,  του δημοσιογράφου Διαμαντή  Σειτανίδη , του δικηγόρου Γιώργου Κατσαμπερη, ενώ υπόψήφιος  θα είναι και πάλι ο γιατρός και πρώην βουλευτής Παναγιώτης Αδρακτάς.

ΑΧΑΙΑ:
Τέλοςτην Αχαΐα εκτός από τους νυν βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Μιχάλη Μπεκίρη, θα δοκιμάσουν και πάλι τις δυνάμεις τους η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νατάσα  Ράγιου  και ο δημοσιογράφος - πολιτευτής  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος . Επίσης τη "μάχη του σταυρού θα δώσει ο Άγγελος Τσιγκρής, ενώ  νέοι υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαμαλίκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος.. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα - Μπακουλοπούλου.-