Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Εκβιασμοί αποτυχημένων


Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μια συστηματική προσπάθεια εκβιασμού του πολιτικού συστήματος και της κοινής γνώμης σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης νέου πακέτου σκληρών μέτρων, γεγονός το οποίο συνδέεται και με ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Η  επιχείρηση αυτή εκπορεύεται, τόσο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και από την τρόϊκα, που εμμένουν στην ίδια, αποτυχημένη συνταγή βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία περιλαμβάνει μόνο φορολογικές επιβαρύνσεις και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και καθόλου ανάπτυξη
Είναι προφανές, όμως, ότι οι αποτυχημένοι δεν μπορούν να εκβιάζουν. Η πολιτική των σκληρών, ακραίων δημοσιονομικών, φορολογικών μέτρων, που έχει παγιώσει μια βαθιά ύφεση στη χώρα και έχει καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση, είναι αδιέξοδη, αφού δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος.
Με άλλα λόγια, οι αιματηρές θυσίες στις οποίες συνεχίζουν να υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες πηγαίνουν χαμένες και την ευθύνη για αυτό φέρουν η κυβέρνηση Παπανδρέου που έστειλε τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η τρόϊκα που μας επέβαλε τη συγκεκριμένη συνταγή.
Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι δεν μπορούν πλέον ούτε ο κ. Βενιζέλος, αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι της τρόϊκας, να συνεχίσουν τους εκβιασμούς για να περάσουν νέα επαχθή μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. Το κατέστησε ακόμα πιο σαφές ο Α. Σαμαράς, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει νέα σκληρά μέτρα. Και το απέδειξε ήδη εμπράκτως, μπλοκάροντας τις νέες μειώσεις – σοκ στις επικουρικές συντάξεις.
Δεν αποκλείεται αυτό το παιχνίδι εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης και της τρόϊκας να ενταθεί τον Ιανουάριο ενόψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τις ανταλλαγές ομολόγων και της εκταμίευσης της επόμενης και σημαντικότερης δόσης του δανείου – εφόσον ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου φθάσει μέχρι εκεί. Σε κάθε περίπτωση, η λύση θα πρέπει να δοθεί μόνο με την προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών προκειμένου να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή για την αλλαγή πολιτικής.

e-typos.com