Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κλήρωση... παραγγελιά για την Εθνική μας! H FEMEN… ξαναχτύπησε και στην κλήρωση!

Ούτε… παραγγελία να το είχαμε! Με κλήρωση «λουκούμι», η Εθνική Ελλάδος έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει πιο μακριά από τους ομίλους του Euro 2012, αφού οι αντίπαλοι της είναι η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρωσία στον Α' Ομιλο του EURO!
Διάπλατα ανοιχτή αφήνει την πόρτα της πρόκρισης από τον Α' Όμιλο του EURO η κλήρωση της τελική φάσης της διοργάνωσης, καθώς επιβεβαιώθηκε το καλύτερο δυνατό σενάριο για την Εθνική, δηλαδή να συμπεριληφθεί στο Α' γκρουπ και να βρει απέναντί της τους Πολωνούς, τους Τσέχους και τους Ρώσους! Πρεμιέρα με τους διοργανωτές Πολωνούς στις 8 Ιουνίου και τελευταία αγωνιστική πάλι με τους Ρώσους, όπως και στο μαγικό ταξίδι του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας!
Στην ουσία, η Εθνική «πήρε» τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο από το κάθε γκρουπ! Για παράδειγμα, από το πρώτο γκρουπ θέλαμε την Πολωνία, από το δεύτερο επιλέγαμε τη Ρωσία και τους Ιρλανδούς ή τους Τσέχους από το τελευταίο!
Με τους Τσέχους μάλιστα που τελικά βρεθήκαμε στον ίδιο όμιλο, μετέχουμε ως ομάδες με τα λιγότερα γκλολ στην προκριματική φάση από τους υπόλοιπους φιναλίστ. Εμείς 14 γκολ σε 10 ματς και οι Τσέχοι 12 συν 3 που έβαλαν στα μπαράζ.
Σίγουρα η κλήρωση δεν διασφαλίζει απαραίτητα και την προίκιση, αλλά είναι μία εξαιρετική βάση με δεδομένη τη δυσκολία των υπόλοιπων αντιπάλων, για διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά τις υποχρεώσεις του στις 8 Ιουνίου, 7μ.μ. στη Βαρσοβία κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία, ενώ την πλέον –θεωρητικά- δυνατή ομάδα, τη Ρωσία θα την αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική!


Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι της τελικής φάσης του Euro 2012:
Α' όμιλος : Πολωνία, ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία, Τσεχία
Β' όμιλος: Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Πορτογαλία
Γ΄όμιλος:
Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία. Κροατία
Δ΄ όμιλος: Ουκρανία, Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία.


Το πρόγραμμα της εθνικής μας ομάδας:
8 Ιουνίου: Πολωνία – Ελλάδα (Βαρσοβία - 19:00), Ρωσία - Τσεχία (Βρότσλαβ - 21:45)
12 Ιουνίου: Ελλάδα – Τσεχία (Βρότσλαβ - 19:00), Πολωνία - Ρωσία (Βαρσοβία - 21:45)
16 Ιουνίου: Ελλάδα - Ρωσία (Βαρσοβία - 21:45), Τσεχία - Πολωνία (Βρότσλαβ - 21:45)

H FEMEN… ξαναχτύπησε
 
 
Τα 'βγαλαν κατά της πορνείας! (photos)
Και αυτή τη φορά στόχος της έγινε η κλήρωση του Euro2012. Πέντε μέλη της γνωστής ακτιβιστικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ουκρανία, παρουσιάστηκαν ημίγυμνα και «φορώντας» πλακάτ, μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο του Κίεβου και δίπλα από το κτήριο όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, προκαλώντας την επέμβαση των αρχών…

Με αυτό τον τρόπο, οι γυναίκες της FEMEN θέλησαν να στείλουν μήνυμα κατά της πορνείας και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους βρέθηκε η ίδια η ΟΥΕΦΑ.
Κι αυτό γιατί «η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί να επηρεάσει την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να νομιμοποιήσει την πορνεία, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κίνησης, Ινα Σεφτσένκο.

Τα πέντε μέλη της FEMEN απομακρύνθηκαν από την αστυνομία αλλά πρόλαβαν να δείξουν τα πλακάτ που κουβαλούσαν και να στείλουν γι ακόμη μια φορά το μήνυμά τους…
H FEMEN είναι από τις πλέον γνωστές ακτιβιστικές οργανώσεις της Ευρώπης με έντονη δραστηριότητα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, κατά της πορνείας και της βίας.