Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή της «Ενωτικής Κίνησης» προς Πολιτικούς Φορείς και Κινήματα


Επιστολή προς τους Πολιτικούς Φορείς και τα Κινήματα (ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΚΚΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Κ.Κ.Ε., ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΣΠΙΘΑ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) απέστειλε η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση κοινών δράσεων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
"Ως γνωρίζετε προχωρήσαμε πριν τρεις εβδομάδες στη συγκρότηση της «Ενωτικής Κίνησης» που κύριο σκοπό έχει να δυναμώσει την ενότητα και αποτελεσματικότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων και όσων επιθυμούν τη δημοκρατική ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας. Να συμβάλλει στη διαμόρφωση συμμαχιών ανάμεσα σε διαφορετικά πολιτικά ρεύματα, καθώς και στη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και εναλλακτικών πολιτικών πρωτοβουλιών απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη χώρα. Είμαστε μια δύναμη πατριωτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, σύγχρονης ανάπτυξης.
Στην πρώτη σύσκεψη στελεχών από όλη την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, εγκρίθηκε σχέδιο Διακήρυξης το οποίο σας αποστέλλουμε, όπως και το κείμενό μας «ποιοι είμαστε» που διανεμήθηκε στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011.
Θα σας παρακαλούσαμε για μια συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να διερευνήσουμε την προοπτική για πιθανές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις".