Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας : Έχουμε μια χώρα ντροπιασμένη, να λοιδορείται ως αναξιόπιστη, μια κοινωνία υπό εξαθλίωση, δε ξεχνούμε και δε συγχωρούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ.


Ομιλία πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στην ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Συζητούμε απόψε έναν προϋπολογισμό ο οποίος υπό άλλες συνθήκες συντάχθηκε, υπό άλλες συνθήκες ψηφίζεται και υπό άλλες συνθήκες θα υλοποιηθεί. Έναν προϋπολογισμό που φέρνει το στίγμα δύο ετών αποτυχημένης πολιτικής, που φέρει τα βάρη του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της επαχθούς λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης. Αυτός ο Προϋπολογισμός απεικονίζει την κατρακύλα στην όποια έβαλε τη χώρα η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, τα βλέπουμε σήμερα. Έχουμε μια χώρα ντροπιασμένη, να λοιδορείται ως αναξιόπιστη, μια οικονομία που κρέμεται από μια κλωστή πάνω από το βάραθρο της χρεοκοπίας. Έχουμε μια κοινωνία υπό εξαθλίωση, η μισή στα όρια της απόγνωσης και η άλλη μισή στα όρια της έκρηξης.
Η Νέα Δημοκρατία και εμείς οι Βουλευτές δε ξεχνούμε και δε συγχωρούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν ξεχνούμε την εικόνα του κ. Παπανδρέου στα κάγκελα κάθε φορά που η Κυβέρνηση Καραμανλή επιχειρούσε να πάρει μέτρα για να περιορίσει την κρίση, την οποία το ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ποτέ δεν αναγνώρισε. Απεναντίας δήλωνε ότι αυτή την κρίση την είχε ανακαλύψει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να καλύψει τις κυβερνητικές της αδυναμίες.
Δεν ξεχνούμε το «λεφτά υπάρχουν», τις δηλώσεις περί Τιτανικού, περί διεφθαρμένης χώρας και τη διόγκωση του ελλείμματος που οδήγησαν στην άνευ όρων παράδοση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν ξεχνάμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που συνόδευσαν την εκταμίευση κάθε δόσης του υπέρογκου δανείου το οποίο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε. Ούτε βεβαίως συγχωρούμε το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας, της αναξιοπιστίας, του τυχοδιωκτισμού, την εξαγγελία δημοψηφίσματος για την κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτοί οι ολέθριοι χειρισμοί υποχρέωσαν τη Νέα Δημοκρατία να βγει μπροστά και να συναινέσει στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν εγκρίνουμε αναδρομικά ούτε συνεχίζουμε την πολιτική Παπανδρέου γιατί είναι ολέθρια. Δεν κάνουμε πρόβα διακυβέρνησης, ούτε συγκυβερνούμε γιατί δεν έχουμε λάβει τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό. Συμβάλλουμε μόνον στην αντιμετώπιση μιας βαθιάς και επείγουσας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, στην οποία καμία συμμετοχή δεν είχαμε, γιατί αυτό υπαγορεύει η σύνεση και η υπευθυνότητα.
Αυστηρά στο πλαίσιο αυτής της διαχείρισης ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό του 2012, έχοντας όμως επίγνωση ότι υπάρχουν και πολλά δυσάρεστα, που απορρέουν από τις δεσμεύσεις και τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και έχοντας επίσης επίγνωση ότι υπάρχουν και προβλέψεις μη πραγματοποιήσιμες. Εγκρίνουμε τον Προϋπολογισμό γιατί αυτό επιβάλουν οι συνθήκες, προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας, να τιμήσουμε την υπογραφή και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους στις συμφωνίες που ήδη έχει υπογράψει.
Με την αποψινή ψηφοφορία κλείνουμε αυτό το τραγικό, αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας με τη λιγότερη δυνατή ζημιά και οδηγούμαστε στη μοναδική αλλά και σίγουρη διέξοδο που διαθέτουν οι Δημοκρατίες: τις εκλογές. Και σ’ αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός έχει εναποθέσει στη Νέα Δημοκρατία την τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη με επίκεντρο την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελπίδα για επάνοδο στην πρόοδο και την ευημερία. Σε αυτήν την ελπίδα δίνουμε την ψήφο μας.»