Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση βουλετών ΠΑΣΟΚ Κορινθίας με Αναπλ. Υπ. Οικονομικώ​ν Παντελή Οικονόμου για ΔΟΥ Νεμέας

Με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκου και φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για το θέμα της κατάργησης  της ΔΟΥ Νεμέας.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη και κ. Άγγελος Μανωλάκης,  ο Δήμαρχος Νεμέας και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η   ΔΟΥ να στεγαστεί  σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου  Νεμέας, ενώ  εξασφαλίστηκε η παραμονή του αναγκαίου προσωπικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

Σχετική εντολή θα δοθεί άμεσα από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στη ΔΟΥ Κορίνθου.

 Διευκολύνσ​εις σε Δημοσίου Υπαλλήλους
Επίσης ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία της πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη, υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε δημοσίους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και την μείωση των μισθών, από το ενιαίο μισθολόγιο, για την ρύθμιση των οφειλών τους για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στα πιστωτικά ιδρύματα.

Την ερώτηση συνυπέγραψε και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για το χρονοδιάγραμμα της υπογραφής  της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και τον καλούν να διασφαλίσει το περιεχόμενο της σύμβασης, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο και δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε οι τράπεζες να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών εξαιτίας της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Επισημαίνεται πως ο κ. Μπεγλίτης, τον περασμένο Οκτώβριο ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε δώσει εντολή για την σύναψη συμφωνίας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με στόχο την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του ένστολου και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.