Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Πάνου Μπεγλίτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για θέματα Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτη.
Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν θέματα που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Ειδικότερα:
Α) Παραχώρηση της κρατικής ιαματικής πηγής στο Δήμο:
 Ο Δ/νων Σύμβουλος των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α.) κ. Λάμπρου, που παρευρίσκετο στη συνάντηση, ανέλαβε, με εντολή του κ. Νικητιάδη, να προχωρήσει, άμεσα, στη λήψη της σχετικής απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ε.Τ.Α.
Η παραχώρηση προγραμματίζεται να ανακοινωθεί, επίσημα, στις 16.12.2011 στο Δημαρχείο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.
Β) Συζητήθηκε η ανάγκη επανίδρυσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν, άμεσα, στην κατάρτιση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης προς υπογραφή με το Δήμο, με στόχο την υλοποίηση του έργου.
Γ) Εξετάσθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης από τους τουριστικούς φορείς του προγράμματος «Εκσυγχρονίζομαι» που αφορά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων.
          Για το πρόγραμμα αυτό ο κ. Μπεγλίτης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προς του Δημάρχους, το Επιμελητήριο και τους τουριστικούς φορείς για όλο το νομό Κορινθίας.
Δ) Εξετάσθηκαν, τέλος, οι δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το οποίο, ήδη, υλοποιείται, για την αξιοποίηση του από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Νομού μας.