Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Το σκάνδαλο της υπέρογκης χρηματοδότησης και δανειοδότησης των κομμάτων φέρνει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία

 
Στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει προς συζήτηση η Δημοκρατική Συμμαχία το σκάνδαλο της υπέρογκης χρηματοδότησης και δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, σήμερα Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00. 
Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συζήτησης η Πρόεδρος και οι Βουλευτές της Συμμαχίας αναμένεται να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα προκλητικά χρέη και τον πρωτοφανή υπερδανεισμό των πολιτικών κομμάτων, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
 Επίσης, θα καταθέσουν τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ζητώντας: 
-          Πρώτον, 50% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση όλων των εκτάκτων και έμμεσων χρηματοδοτήσεων.
-          Δεύτερον, απαγόρευση δανειοδότησης από τις τράπεζες.
-          Τρίτον, εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.
-          Τέταρτον, απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.           
Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που εξ ανάγκης θα κληθούν να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα για το ζήτημα χρηματοδότησης των κομμάτων και να λάβουν ξεκάθαρη θέση.


Όχι σε νέους φόρους και αυξήσεις αντικειμενικών αξιών 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Νέοι φόροι και αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών δεν θα αυξήσουν τα έσοδα της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση νέας φορολογικής πολιτικής τολμώντας βαθιές και δομικές μεταρρυθμίσεις, με την πρόβλεψη χαμηλότερων και λιγότερων φόρων, περικόπτοντας αντίστοιχα δημόσιες δαπάνες, όπως για παράδειγμα τις δαπάνες για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 52 και 55 έτη από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με τη συγκρότηση νέου φοροελεγκτικού μηχανισμού με τη συμμετοχή ιδιωτών και την απλοποίηση των πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξεκινώντας από την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Μόνο με τη δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος που θα εγγυάται και δεν θα τιμωρεί τις νέες επενδύσεις, θα μπορέσουμε και να αντιμετωπίσουμε την παρατεταμένη ύφεση και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους σχεδόν 900.000 άνεργους».