Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αντιμετωπίζοντας την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή και Γραμματέα Προγράμματος, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, Ευρωβουλευτή, κ. Νότη Μηταράκη, Αναπληρωτή Υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών και Σταύρο Παπασταύρου, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ πρόκειται να συμμετάσχουν σε Συνέδριο με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους» που συνδιοργανώνει το Ινστιτούτο Konrad Adenauer με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη συμμετοχή της Αντιπροέδρου κας Κων/νας Μπότσιου και της Γενικής Διευθύντριας κας Μαριάννας Πυργιώτη.

Μεταξύ άλλων, ομιλητές θα είναι από γερμανικής πλευράς ο Βουλευτής κ. Rudiger Kruse, μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της CDU/CSU και ο Ευρωβουλευτής Dr. Werner Langen, μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιρλανδός Βουλευτής του Fine Gael και μέλος της Επιτροπής για το μέλλον της Ιρλανδίας στην Ευρώπη κ. Paschal Donahoe, η Πολωνή Ευρωβουλευτής κα Danuta Jazłowiecka κ.α.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η βελτίωση στην κατανόηση των διαφορετικών θέσεων και προτεινόμενων λύσεων που αναπτύσσονται σήμερα στην Ευρωζώνη για το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Οι Έλληνες ομιλητές θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και θα αξιοποιήσουν τη συνάντηση για να ενημερώσουν σε βάθος τους Γερμανούς και άλλους συναδέλφους τους για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από το σημερινό αδιέξοδο.