Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Λευτέρης Αυγένακης : Ζητώ από τον κ. Σαμαρά να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγένακης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Ως νέος πολιτικός που γνωρίζει εξαιρετικά καλά το φιλότιμο και τη φιλοπατρία των Ελλήνων πολιτών που επέλεξαν και ψήφισαν στο παρελθόν τη ΝΔ, ζητώ από τον κ. Σαμαρά και τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ να κάνει ένα βήμα πίσω και να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.     Να στηρίξει δηλαδή την Ελλάδα και να ανταποκριθεί στο καθολικό αίτημα της νέας γενιάς».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:           
«Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Ντόρα Μπακογιάννη, εδώ και μήνες υποστηρίζουν ότι μόνο με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της αβύσσου και στον απόλυτο εξευτελισμό της πατρίδας, για να αναγκαστεί ο κ. Σαμαράς να πει ναι στη δανειακή σύμβαση. Ας είναι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.Μόνο που τώρα πρέπει όλοι να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τις πολιτικές που απατούνται, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
 «Σήμερα συνειδητοποίησαν όλοι αυτό που η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία λένε εδώ και πολλούς μήνες. Η αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία από όλες τις υπεύθυνες δυνάμεις της χώρας. Απαιτεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».