Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση

«Θύελλα» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, εν όψει της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού - καθυστέρησε 2 ώρες να ξεκινήσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και από τη θέση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες -που διαψεύστηκαν από τον κ. Γιάννη Μιχελάκη- θέλουν τους κ.κ. Ρέππα και Αθανασάκη να μεταβαίνουν στα γραφεία της ΝΔ για διαπραγματεύσεις σχετικά με τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.



«Θύελλα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εν όψει της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης, με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά και την ίδια την υπόσταση της κυβέρνησης να τίθενται εν αμφιβόλω. Οι πολιτικές ζυμώσεις είναι συνεχείς και έντονες με ομάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ να διαβουλεύονται και να συννενοούνται για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις.

Για τις 5 το απόγευμα προγραμματίζεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από αρμόδιες πηγές.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου δεν θα μεταβεί στο ενδιάμεσο στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια, όπως ανέφεραν νωρίτερα δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες διαψεύστηκαν.
Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πηγές, θα μιλήσει με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε σχετικά με την παρέμβαση Σαμαρά. «Έπρεπε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο ώστε ο κ. Σαμαράς να προτείνει κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, κάτι που είχαμε προτείνει εμείς πολύ νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θέλει να παραιτηθεί από την θέση του πρωθυπουργού - η κυβέρνηση έτσι, μένει ως έχει και οδεύει για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή,πληροφορίες θέλουν τους κ.κ. Ρέππα και Αθανασάκης να εξουσιοδοτούνται από τον πρωθυπουργό για να μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, και να συζητούν τα σενάρια σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε προ ολίγου οποιαδήποτε απόπειρα διαπραγμάτευσης με τους Ρέππα, Αθανασάκη

kathimerini.gr