Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας; ...ο εκβιασμός Παπανδρέου εις βάρος του ελληνικού λαού μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό εφιάλτη.

H oμιλία του στη Βουλή
για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο κ. Κόλλιας στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Πριν μια εβδομάδα ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ως θριαμβευτής. Χθες βράδυ γύρισε από τις Κάννες δαρμένος, με ένα τελεσίγραφο στο χέρι. Ένα τελεσίγραφο που έλεγε δύο πράγματα: υπαγόρευε τον χρόνο και το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος και έλεγε ότι εάν η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι θετικό, η έκτη δόση και η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν υπάρχουν. Έτσι, χθες βράδυ ο εκβιασμός που επιχείρησε ο κύριος Παπανδρέου εις βάρος του ελληνικού λαού για εσωτερική κατανάλωση, μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό εφιάλτη. Χθες βράδυ, ως Έλληνας πολίτης, ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου βίωσα την καταρράκωση της ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας.
Λυπάμαι για αυτά που υφίσταται ο περήφανος λαός μας. Λυπάμαι ειλικρινά τους συναδέλφους μου της συμπολίτευσης, που από κομματικό καθήκον στήριξαν παράλογες επιλογές και σήμερα μένουν εκτεθειμένοι. Μα περισσότερο λυπάμαι για τους θλιβερούς υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, που ενώ γνώριζαν πού οδηγεί αυτή η επιλογή του πρωθυπουργού, προχθές τον κολάκευαν μέχρι τα ξημερώματα για να κρατήσουν την καρέκλα τους. Λυπάμαι για τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης που πριν δυο μέρες προσπαθούσε επί μισή ώρα να μας πείσει πόσο καλό είναι το δημοψήφισμα. Λύτρωση είπε ότι θα ήταν. Σήμερα βγήκε πρώτος και καλύτερος με μια κωλοτούμπα να διαχωρίσει τη θέση του. Οι υπόλοιποι έσπευσαν να προστεθούν στο ανσάμπλ.
Τι να πω για τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τα άλλα κορυφαία κυβερνητικά παπαγαλάκια, που διαβεβαίωναν τον Ελληνικό λαό ότι δεν κινδυνεύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ότι δεν θα χαθεί η έκτη δόση. Όλοι αυτοί είναι τόσο ανίκανοι και κοντόφθαλμοι; Έπρεπε να τους το πουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, έπρεπε να τους κατσαδιάσει ο Γιούνκερ για να το καταλάβουν; Ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που συνδιαλέγονται με τον Πρωθυπουργό και που μπορεί να πλούτισαν από την ανακοίνωση Παπανδρέου που σε μία νύχτα διέλυσε τα διεθνή χρηματιστήρια, έριξε το ευρώ, ανέβασε τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου σε όλη την Ευρώπη;
Έπειτα από όλα αυτά, ο κύριος Παπανδρέου έφυγε από τις Κάννες επιμένοντας στο δημοψήφισμα που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Γιατί επιμένει; Για να πάρει το «ναι» και να μας πει ότι  «ναι» στο ευρώ σημαίνει ναι στην κυβερνητική πολιτική, ναι στα μέτρα που έχουν παρθεί και σε αυτά που έρθουν. Για να πάρει συγχωροχάρτι για ό,τι έκανε και έγκριση για όσα θα κάνει. Και από ποιον ζητά το ναι; Από τους 700.000 ανέργους; Από τους 150.000 εφέδρους που οδεύουν προς απόλυση; Από τους μισθωτούς των 500 ευρώ; Από τους συνταξιούχους των 300 ευρώ που από τον Νοέμβριο θα πάρουν ακόμα λιγότερα; Από τους αγρότες που έχουν χάσει το 100% του εισοδήματός τους; Από τους χρεοκοπημένους μικρομεσαίους επιχειρηματίες; Από τους πολύτεκνους που δεν τους έχει αφήσει ούτε ένα κοινωνικό βοήθημα; Από όλους αυτούς περιμένει το ναι, που εδώ και δύο χρόνια δεν τους ρώτησε για τίποτα;
Ο κύριος Παπανδρέου έβαλε εκβιαστικά στην εξίσωση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όμως αυτός ο εκβιασμός του γύρισε μπούμεραγκ. Ο ίδιος παραπαίει, η Κυβέρνηση αποσυντίθεται, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαλύεται.  Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τον ίδιο και την Κυβέρνησή του απειλείται η χώρα. Ελπίζω ότι η Πατρίδα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι αυτή τη στιγμή η απόλυτη προτεραιότητα για όλους. Με αυτόν τον γνώμονα, απαιτείται η άμεση και συνετή διαχείριση αυτής της κρίσης που προκάλεσε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός με τον παραλογισμό του. Και στη συνέχεια, απαιτούνται εκλογές, για να καταγραφεί ξεκάθαρα η κρίση και η βούληση του ελληνικού λαού.»