Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου στο υπουργικό: “ Δεν παραιτούμαι αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία”

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν αλλά με ρυθμούς χελώνας. Στις 17:05 ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε και οι δύο μαζί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάντως μέχρι στιγμής η προεδρία της Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός προχωράει στην κίνηση αυτή για να γίνουν όλα με θεσμικό τρόπο και να μην υπάρξουν διαρροές.
Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Σαμαρά σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ είναι ότι ο κ.Σαμαράς είπε πως αν τον καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει. "Όσες φορές με έχει καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχω πάει", φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όπως όλα δείχνουν ζούμε τις τελευταίες ώρες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το θέμα είναι πότε και με ποιόν τρόπο ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει την παραίτησή του.
Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το υπουργικό συμβούλιο αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει επισήμως ότι παραιτείται μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης στον οποίο θα συμφωνούν όλες οι πλευρές.
Αυτό εξάλλου είπε νωρίτερα και ο Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στη ΝΕΤ: οτι ο βασικός στόχος, η διάρκεια και ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας πρέπει να συμφωνηθούν, πριν την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Την ίδια ώρα πάντως οι πιέσεις από την Ευρώπη είναι αφόρητες. Ήδη ο επίτροπος Όλι Ρεν με δήλωσή του είπε ξεκάθαρα: "Αν δεν κάνετε κυβέρνηση μέχρι το βράδυ θα βρεθείτε εκτός ευρώ!"
NEWSIT.GR