Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφώνησαν για συγκρότηση νέας κυβέρνησης - Αύριο Παπανδρέου-Σαμαράς αποφασίζουν για τον νέο πρωθυπουργό

Η ιστορική συνάντηση ολοκληρώθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα ηγείται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν αναφέρει το όνομα του νέου πρωθυπουργού αλλά αναφέρει ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία για την κυβέρνηση συνεργασίας και ότι αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και των μελών της νέας κυβέρνησης που σχηματιστεί .
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών. Συμπέρασμα; Συμφώνησαν σε όλα με συμφωνία που δεν μπορεί να ανακληθεί. Λογικά την Τρίτη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Υπό πίεση ίσως και αύριο