Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ριφιφί στη Γερμανία! Ο Ρώσσος "έπνιξε" πέναλτι . ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0


Κλοπή στο Ντόρτμουντ.Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δικαιούνται να φωνάζουν για την φάση του 44', ηττήθηκαν στο Ντόρτμουντ με 1-0 απίο την Μπορούσια και έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου. Ετσι σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Λονδίνου, χρειάζονται, πλέον, νίκη στη Μασσαλία για να ελπίζουν.
Στις 26 Οκτωβρίου του 1999 ήταν ο Μάρκους Μερκ, ο οποίος δεν είχε δει το πέναλτι-μαρς σε χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος στην ήττα του Ολυμπιακού με 3-0 από τη Ρεάλ.
Δώδεκα, λοιπόν, χρόνια μετά ήρθε να πάρει τη σκυτάλη ένας Ρώσος άπειρος διαιτητής εν ονόματι Βλάντισλαβ Μπεζμποντόροφ, ο οποίος στο 44' έκλεισε τα μάτια στο χέρι του Χούμελζ σε κεφαλιά του Μέλμπεργκ στην ήττα των «ερυθρόλευκων» με 1-0 από τη Ντόρτμουντ!
Μία απόφαση που βάσει της εξέλιξης του ματς και του τελικού αποτελέσματος έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης, όπου ο Ολυμπιακός δικαιούταν για πολλούς δικαίως καλύτερης τύχης. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά καλοί αμυντικά, ενώ και δημιουργικά έκαναν μία-δυο φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα... Οπως και να ΄χει, βέβαια, το θέμα, ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει στη φάση του '44, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει

Η έκπληξη του Βαλβέρδε
Μία κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει έκανε στον καταρτισμό της ενδεκάδας ο συντηρητικός Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός τον Φράνκο Κονστάντσο που άκουσε τα εξ αμάξης μετά το 2-2 με τον ΟΦΗ και χρησιμοποίησε τον νεαρό, Μέγερι κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, την ώρα που η υπόλοιπη ενδεκάδα ήταν η αναμενόμενη με τους Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο να συνιστούν την τετράδα της άμυνας, τους Ορμπάιθ και Φέισα να είναι τα δυο αμυντικά χαφ και τους Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Χολέμπας να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ράφικ Τζιμπούρ σε μία δάταξη 4-2-3-1. Από την άλλη, εκπλήξεις είχε και η ενδεκάδα της οικοδέσποινας, Ντόρτμουντ με τον Κλοπ να βάζει ως αμυντικό χαφ τον Λάιτνερ αντί του Μπέντερ που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά και να αφήνει εκτός τον Καγκάβα χρησιμοποιώντας στην τριάδα πίσω από τον Λεβαντόβσκι τον Γκρόσκροϊτς.

Το γρήγορο γκολ και η περίεργη φάση του 44'
 Δυο ήταν οι εικόνες που θα μπορούσε να συγκρατήσει κανείς από το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης του «Signal Iduna Park». Η πρώτη ήταν, φυσικά, η επίτευξη του 1-0 από πλευράς των γηπεδούχων μόλις στο 7' και η δεύτερη στο 44', όπου οι οικοδεσπότες διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Παπαδόπουλου πάνω στον Βάιντενφελερ με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Χούμελζ. Με τους χειρότερους οιωνούς, λοιπόν, ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 7' οι Ορμπάιθ και Φέισα άφησαν αφύλακτο τον Γκρόσκροϊτς, ο Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε να βγει πάνω στον νεαρό Γερμανό που βρήκε όλο το χρόνο με ωραίο καλοζυγισμένο σουτ να ανοίξει το σκορ για την Μπορούσια. Το 1-0 δεν σόκαρε τον Ολυμπιακό, ο οποίος λεπτό προς λεπτό ανέβαζε την απόδοση του με αποτέλεσμα στο 15' να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία του Βάιντενφελερ με τον Μιραλάς για να ακολουθήσει στο 29' η ευκαιρία με τον Μοντέστο. Οσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός έπαιρνε τον έλεγχο του ματς και στο 44' έγινε η πλέον πολυσυζητημένη φάση του ματς. Σε κόρνερ του Χολέμπας ο Βάιντενφελερ ζητά φάουλ σε σύγκρουση του με τον Παπαδόπουλο με τον Ρώσο να μην σφυρίζει τίποτα και στην εξέλιξη της φάσης ο Χούμελζ να διώχνει με το χέρι την κεφαλιά του Μέλμπεργκ με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν δικαίως για πέναλτι, αλλά τους Βεστφαλούς να έχουν τα δίκια τους για το μαρκάρισμα του Αβραάμ. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Μόνο ένα δοκάρι Στην επανάληψη, το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της Ντόρτμουντ, την ώρα που οι γηπεδούχοι πλην της φάσης του 60', όπου ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι μετά από λανθασμένο γύρισμα του Χολέμπας, επί της ουσίας προσπαθούσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους παρά να το διευρύνουν. Ετσι το 1-0 έμελλε να μην αλλάξει με τον Ολυμπιακό να μένει μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα στην τελευταία θέση και τη Ντόρτμουντ να περνά 3η.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελζ, Σμέλζερ, Κελ, Λάιτνερ (86' Σαντάνα), Πέρισιτς (75' Μπλαστσικόβσκι), Γκέτσε (66' Καγκάβα), Γρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Φέισα (59' Μακούν), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (66' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Μοντέστο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα (80' Πάντελιτς), Χολέμπας, Τζιμπούρ.

SentraGoal