Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο - Κάηκε ζωντανή 76χρονη από τσιγάρο μέσα στο σπίτι της


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα τα ξημερώματα (5:25πμ) η 76χρονη Ελένη Καραμέτσου στο Ξυλόκαστρο. Η άτυχη ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή μετά από φωτιά που προκλήθηκε μέσα στο σπίτι της στον δεύτερο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Ιωάννου- Ιωάννου και Τσαλδάρη 4 στο Ξυλόκαστρο.
 Η 76χρονη έμενε μόνη της, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και την φρόντιζε ο δήμος με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ειδοποιήθηκε από περίοικους η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Για το συμβάν  σε δηλώσεις του ο διοικητής Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου είπε ότι . «Όταν φτάσαμε στο σημείο οι φωτιές έβγαιναν πλέον έξω από το σπίτι. Η άτυχη 76χρονη ήταν ήδη απανθρακωμένη. Φροντίσαμε ούτως ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα γύρω σπίτια…Η υπηρεσία μας ερευνά όλα τα αίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο. Προφανώς δεν πρόσεξε, το τσιγάρο δεν το έσβησε καλά και είχαμε το δυσάρεστο αυτό γεγονός. Από την φωτιά κάηκαν τα 2/3 περίπου του σπιτιού».-