Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚ​ΟΤΗΤΑ

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας, από διάφορες συμμορίες κακοποιών στοιχείων και λαθρομεταναστών, που συμβαίνουν πλέον οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ανυπεράσπιστη πολιτεία, προκαλούν φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπουτσής, για τη συστηματική καθυστέρησή τους στη λήψη μέτρων, φέρουν βαρύτατες ευθύνες, τις οποίες πρέπει να αναλάβουν. 
Με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα. Οφείλουν τώρα να εφαρμόσουν τους νόμους και να προχωρήσουν  άμεσα σε απελάσεις λαθρομεταναστών, αυστηρή αστυνόμευση των γειτονιών, ουσιαστική και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης».


Η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να πατάξει τη φοροδιαφυγή




Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Προκαλεί έκπληξη και απορία η «καταγγελία» του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχου του ΣΔΟΕ σε πρωινή εκπομπή ότι οι τράπεζες κωλυσιεργούν στο άνοιγμα λογαριασμών προσώπων υπόπτων για φοροδιαφυγή.
Την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών επαγγέλλονται την πάταξη του φαινομένου, σε 3.000 αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών που έχουν υποβληθεί προς τις τράπεζες υπάρχει ανταπόκριση μόνο σε 130 περιπτώσεις.
Σε μια περίοδο όπου η επιβίωση της χώρας κρέμεται σε μια κλωστή τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ανεπίτρεπτα και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παροχή έμμεσης ασυλίας στους φοροφυγάδες και χρόνου να φυγαδευτούν κεφάλαια στο εξωτερικό.  
Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών να πατάξουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, αλλά και να επιβληθούν στην αυθαίρετη πρακτική των τραπεζών».