Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η σημερινή επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, για τη σημερινή επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Τιμούμε σήμερα την επέτειο ίδρυσης του κόμματός μας.

Τιμούμε τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και όλα τα ιστορικά στελέχη της.

Τιμούμε, πάνω απ’ όλα, τους αγωνιστές της Παράταξης, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που στήριξαν και στηρίζουν τους αγώνες μας για το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική πρόοδο. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η Παράταξή μας πρωταγωνίστησε στην εδραίωση της Δημοκρατίας και πέτυχε την ένταξη της Ελλάδος στη μεγάλη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Οικογένεια. 

Αναγνωρίζουμε, ταυτόχρονα, τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, την επανάληψή τους.

Κάναμε, ήδη, ένα καινούργιο ξεκίνημα με τον ηγέτη μας, τον Αντώνη Σαμαρά. Και συνεχίζουμε με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα. Με συνεχή ανανέωση και άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία. Πάνω από όλα, με βαθιά συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τόπος και ο Λαός.

Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος μας και τώρα όπως σε κάθε στιγμή της ιστορίας μας.

Με συγκροτημένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Με εμπιστοσύνη στις αξίες και τις ιδέες μας, τις αρχές και την πολιτική μας πρόταση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τις προσπάθειες και τους αγώνες μας για μια αισιόδοξη προοπτική της χώρας, για την Ελλάδα της Ελπίδας».