Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Άσκησε έφεση η Παναχαϊκή

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή άσκησε σήμερα το πρωί το δικαίωμα εφέσεως κατά της κατάπτυστης αποφάσεως της πειθαρχικής επιτροπής της Football League.
Επίσης η πατρινή ΠΑΕ, με απόλυτα αιτιολογημένο νομικά έγγραφο, σύμφωνα με το άρθρο 31, παράγραφος 3 του ΚΑΠ και του πειθαρχικού κώδικα, ζήτησε από τον αρμόδια εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Φάκο να ασκήσει έφεση κατά της ίδιας αποφάσεως λόγω του ότι παρανόμως ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της από τον πειθαρχικό δικαστή Κατσή, ο οποίος όρισε μόνος του τον εαυτό του ως εισηγητή της υποθέσεως και όρισε μόνος του τον εαυτό του ως πρόεδρο.
Σημειωτέον ότι αυτή η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ασκήθηκε για πρώτη φορά από δικαστή, κάτι το οποίο απαγορεύει ρητώς ο νόμος.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε τα πειθαρχικά παραπτώματα του προέδρου που εξέδωσε την κατάπτυστη απόφαση εις βάρος της, εξαιτίας και των οποίων είχε μείνει στάσιμος και δεν προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρότι ήταν υπερήλικας, και θα τα δημοσιοποιήσει για να καταδείξει ποιους δήθεν ευυπόληπτους πειθαρχικούς δικαστές επέλεγε η «παράγκα» της Football League".
Ο Αλέξης Κούγιας και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς σήμερα στις 7.00 έχουν συνάντηση στο πολιτικό του γραφείο όπου θα συζητηθούν οι περαιτέρω ενέργειες σε κάθε επίπεδο για την δικαίωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή".

Στο μεταξύ σκληρή ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε ο πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, όπου χαρακτήρισε "προσβλητικές της τιμής και της υπολήψεώς του" τις δηλώσεις του κ. Κούγια τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Τα ισχυρισθέντα από τον κ. Κούγια αποτελούν μωρολογίες και μυθοπλασίες, ανάξιες απαντήσεως".

Επίσης συνεχίζονται οι δηλώσεις των Αχαιών πολιτικών γιά τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής.
Ο  Νίκος Νικολόπουλος έκανε την εξής  δήλωση:
«Δίχως να χρειάζεται να παριστάνουμε τους κλειδοκράτορες της αλήθειας επί παντός επιστητού, όλοι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Πάτρα, μεγαλώνοντας εδώ και τα παιδιά μας, δεν έχουμε παρά να φωνάξουμε δυνατά, ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Παναχαϊκή, τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές. Ειδικά στις άσχημες!
Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μία ακόμα φουρτούνα που θα περάσει πολύ γρήγορα και να εκφράσω την πεποίθησή μου για τελική δικαίωση της ομάδας από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θέλω επίσης να τονίσω πως είμαι στη διάθεση της ομάδας και των ανθρώπων της, για να προσφέρω κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση ανάδειξης της δικαιοσύνης, στην οποία όλοι πιστεύουμε».
Τέλος  για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής ο π. Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Παπαδημάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπορεί μία είδηση τέτοιου τοπικού ενδιαφέροντος να αντιμετωπίζεται από τους τοπικούς φορείς ως κάτι ανάξιο ενασχόλησης. Μου είναι αδιανόητο να συνειδητοποιήσω ότι μετά τα τόσα άλλα στα οποία η πόλη παραμένει σιωπηλή, όπως το θαλάσσιο μέτωπο, το μεταναστευτικό, την κατασκευή εθνικής οδού κ.λπ., και σε αυτήν την περίπτωση δείχνει να μην διαθέτει φωνή.
Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια και τη λύπη μου για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής και παράλληλα την ελπίδα μου για ανατροπή αυτής της απόφασης στο Εφετείο, εφόσον κατατεθεί η έφεση.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ανέμενα την άμεση αντίδραση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί δίπλα, σε ρόλο συναγωνιστή και συμπαραστάτη. Δεν νοείται να κρατά στάση απλού παρατηρητή και θεατή δυσμενών εξελίξεων.
Κανείς Πατρινός δεν αντέχει να βλέπει την πόλη του να μένει αδρανής στα χτυπήματα που δέχεται τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και τον αθλητισμό.
Παρά το ότι σε πολλά έχω διαφωνήσει με τον κ. Α. Κούγια, εν τούτοις δεν παύει να πρόκειται για τον Πρόεδρο της Παναχαϊκής και έναν άνθρωπο ο οποίος διαθέτει βαθιά γνώση των όσων συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και παράλληλα, έχει δώσει στίγμα ανθρώπου ο οποίος αγωνίστηκε για την κάθαρση στον συγκεκριμένο χώρο.
Ως εκ τούτου, οφείλουμε άπαντες να σταθούμε συμπαραστάτες του αυτή τη στιγμή. Εξάλλου το θέμα δεν αφορά φυσικά πρόσωπα, αλλά μία ιστορική ομάδα. Έστω και τώρα, λοιπόν, ας υπάρξει κάποια αντίδραση»,
ν