Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς αποκάλυψε, χθες, ότι παρέδωσε στους διαδόχους του και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό λίστα 3.800 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου. Κατήγγειλε τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άφησε υπονοούμενα ότι γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πλήρεις εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κουσελά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ


Η απολογία Ρέππα, για τις 83 νέες συμβάσεις στην “Κοινωνία της Πληροφορίας” Α.Ε., αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα που θέσαμε. Γι’ αυτό το λόγο, τα επαναλαμβάνουμε, ελπίζοντας, ότι, αυτή τη φορά, θα υπάρξουν ουσιαστικές και καθαρές απαντήσεις: 
Πρώτον, γιατί στη θέση των 53 εργαζομένων, προσλαμβάνουν 83 για να παράξουν το ίδιο έργο;
Δεύτερον, γιατί προχώρησαν στην έγκριση νέων προσλήψεων και δεν κάλυψαν τις όποιες ανάγκες από τους 30 χιλιάδες που πρόκειται να βάλουν στην εφεδρεία και να απολύσουν; Και Τρίτον, εφόσον ο κ. Ρέππας θέλει – όπως λέει - διαφάνεια, γιατί κάνει συμβάσεις έργου και όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να γίνουν με πλήρη έλεγχο και όχι απλή έγκριση του ΑΣΕΠ;   

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε, στην αρχή της εβδομάδας, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες.
Ο κ. Παπανδρέου δεν προσήλθε, όπως όφειλε, στη Βουλή για να απαντήσει.
Θα καταθέσουμε την ίδια ερώτηση και την επόμενη εβδομάδα.
Και θα την καταθέτουμε συνεχώς μέχρι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει.     


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Ζητήσαμε χθες από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στη «σιγή ασυρμάτου» και να δώσει στη δημοσιότητα – όπως είχε δεσμευτεί - τις επιστολές Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα.  
Δεν το έπραξε. Ρωτάμε, άλλη μια φορά: Γιατί αρνούνται να δώσουν τις επιστολές στη δημοσιότητα, όπως είχαν δεσμευτεί;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση –εδώ και τώρα- στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και να προφυλάξει την υγεία των πολιτών.
Η κατάσταση έχει, πλέον, φτάσει στο απροχώρητο, με τους αρμόδιους να παρακολουθούν ως απλοί θεατές και τους πολίτες να έχουν υπερβεί τα όριά τους.  
Είναι ζήτημα κοινωνικό, δημόσιας υγείας και πολιτισμού.
Το κέντρο της Αθήνας, που έχει, ήδη, επιβαρυνθεί από την αύξηση της εγκληματικότητας, υποβαθμίζεται τώρα, ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα ο Τουρισμός, που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, να δυσφημίζεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και οφείλει να τις αναλάβει άμεσα.