Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η φλόγα της αγάπης άναψε στο Κιάτο

 Πηγή: KORINTHIAN NEWS

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται: «Ο Δήμος Σικυωνίων «έτρεξε» και φέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φλόγα της αγάπης που άναψε στα Σέρβια της Κοζάνης στις 27 Αυγούστου και από τότε διασχίζει όλη τη χώρα διαδίδοντας την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της προσφοράς αίματος στον πάσχοντα συνάνθρωπο, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου στο Κιάτο.
Περίπου 50 λαμπαδηδρόμοι όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Σικυωνίων κ. Σπύρου Σταματόπουλου και μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η φλόγα κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου άναψε ο κεντρικός βωμός μέσα σε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.
Εκεί η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κα Ελένη Παπαθανασίου καλωσόρισε όλους και αφού αναφέρθηκε στο μήνυμα της εκδήλωσης, έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Σικυωνίων, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός, πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, καθώς το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής. Αφού ανέλυσε σχετικά στατιστικά στοιχεία, εστίασε στο ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ΄ όλους μας ώστε να καταφέρουμε να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα. Η Λαμπαδηδρομία έχει σκοπό να ενημερώσει όλους και να πείσει για την ανάγκη για προσφορά αίματος, δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.
Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών μας με τους προβλεπόμενους από το Υπουργείο Υγείας επαίνους ή μετάλλια, ανάλογα με τον αριθμό των αιμοδοσιών που έχουν πραγματοποιήσει, ώστε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και να τους απονέμεται κοινωνική αναγνώριση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Λεονάρδος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Χουσελάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Παύλος Χρυσικός, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου κ. Γιώργος Σταματόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ζαχαριάς, ο πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος του Δήμου κ. Πάνος Λεονάρδος, ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Βασίλειος Κελλάρης και η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Αγγελική Στάμου. Παρόντες πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.
Οι αιμοδότες μας που βραβεύτηκαν φέτος ήταν οι εξής:
ΕΠΑΙΝΟΙ: Γκαβάγιας Ευάγγελος του Βασιλείου, Δημητρακόπουλος Αναστάσιος του Δημητρίου, Θελερίτη Βασιλική του Χρήστου, Κανέλλου Αργυργώ του Βασιλείου, Παπαβασιλείου Βασίλειος του Χριστοφόρου, Σκούρας Ευάγγελος του Ιωάννη, Χαρτσιάς Δημήτριος του Νικολάου, Χατούπης Κωνσταντίνος του Νικολάου και Χρυσικός Παύλος του Κων/νου
ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Βοηδήλας Δημοσθένης του Γεωργίου, Καρβουντζή Ευφροσύνη του Ιωάννη και Νίκας Παναγιώτης του Δημητρίου.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε από την Τράπεζα Αίματος του Δήμου εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Κιάτου. Οι συμπολίτες μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στο συνάνθρωπο και προσήλθαν στην αιμοδοσία. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 65 μονάδες αίματος από αιμοδότες όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι προσήλθαν 12 νέοι αιμοδότες μικρής ηλικίας που έδωσαν για πρώτη φορά αίμα.
Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου που λειτουργεί από το 2003 με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων σώματος και μυελού των οστών».