Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αυτή είναι η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ μετά το 37ο Συνέδριο

 Αυτή είναι η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ μετά το 37ο Συνέδριο
Ανακοινώθηκε η νέα διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η οποία προήλθε από το 37ο συνέδριο.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι εκλεγέντες στη νέα διοίκηση, κατά παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, έχουν, ως εξής:

Συναγερμός στα Σκόπια: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/02/koronoios-r-500.jpg Μετά το κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στα Σκόπια.
Πρόκειται για μία γυναίκα που ταξίδεψε πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.
Για πρώτη φορά, ο καθημερινός αριθμός των νέων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο υπερέβη εκείνον που καταγράφηκε στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναφέροντας 411 νέα κρούσματα την Τρίτη στην Κίνα έναντι 427 κρουσμάτων αλλού στον κόσμο.
Ο νέος κορωνοϊός έχει εμφανισθεί από χθες, Τρίτη, μέχρι σήμερα σε νέες ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, την Ελβετία, την Κροατία και την Ελλάδα, καθώς και στην Αλγερία. Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο Γάλλου και ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική, στη Βραζιλία.

Ο Δημητρης Καζακης στην Κορινθο 26-2-2020



 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Αγανάκτηση και αντίσταση από τους Νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου οι οποίοι από το 2015 υποδέχονται τους πελάτες του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος από τα Μικρασιατικά Παράλια. Αγανάκτηση και αντίσταση από τους Νησιώτες για την προοπτική κατασκευής κλειστών κέντρων

Νομιμοποιούνται μετακινήσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών κατά παρέκκλιση

 
 
Στη νομιμοποίηση παρελθοντικών μετακινήσεων Δημάρχων και Περιφερειαρχών με υπηρεσιακά οχήματα, προχωρά η Κυβέρνηση με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η θετική για τους Αιρετούς διάταξη, περιλαμβάνεται στο εδάφιο β’ της παρ.3 του αρ.25 του Κεφαλαίου Β’ που ονομάζεται «διατάξεις για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ».
Εκεί ορίζεται ότι:

Δημοτικές Παρατάξεις: Φρένο στο δικαίωμα χώρου και γραμματείας!

Αμέτρητες σημαντικές αλλαγές “κρύβουν” τα άρθρα που ψηφίζονται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την πλειοψηφία τους να αφορούν τους Αιρετούς.Μία από  αυτές είναι η ανατροπή που φέρνει η παρ.1 του άρθρου 11.
Με αυτήν αντικαθίσταται η παρ.8 του αρ.66 «Δημοτικές Παρατάξεις» του Καλλικράτη (ν.3852/2010), ενός άρθρου που είχε αντικατασταθεί από τον Κλεισθένη (αρ.73 ν.4555/2018) και εν συνεχεία πάλι τροποποιηθεί με τον ν.4623/2019 και ξανά με τον ν.4625/2019.

Ψηφίζεται “Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Ενώσεων”

Με το αρ.20 του Νομοσχεδίου  του Υπουργείου Εσωτερικών, δημιουργείται ηλεκτρονικό “Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Ενώσεων”, με σκοπό την καταγραφή τους σε μία ενιαία ανοικτή βάση.
Στόχος της καταγραφήςείναι η εφαρμογή συνεκτικών πολιτικών περισυλλογής

Αντίο στο Δημοτικό-Περιφερειακό Δημοψήφισμα του Κλεισθένη

 
 
Αναστέλλονται για ολόκληρη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου τα άρθρα 133 έως 151 του Κλεισθένη.
Ολόκληρο, δηλαδή, το Κεφάλαιο Η’ «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση των θεσμών συμμετοχής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Δημοτικό και Περιφερειακό Δημοψήφισμα» του ν.4555/2018.
Με άλλα λόγια, η νυν Κυβέρνηση στέλνει στις καλένδες μία από τις κεντρικές “σημαίες” της “μεταρρύθμισης” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχε προβληθεί έντονα επικοινωνιακά ως σημαντική παρέμβαση στην τοπική δημοκρατία.
Η αναστολή γίνεται με την παρ.1 του αρ.12 «Ρύθμιση θεμάτων διοικητικής λειτουργίας Δήμων» του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου προβλέπεται ότι:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Κώστα Βουτσά

  http://newpost.gr/photo/master/202002/jqvgz1582693213484.jpg
Ο Πρόεδρος της Bουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Κώστα Βουτσά:
«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός που κυριολεκτικά «ποίησε ήθη» μέσα από την τέχνη του και δίδαξε με τη στάση ζωής του μια προσέγγιση αειθαλούς βίου και αιώνιας εφηβείας.
Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε ένας εντελώς ξεχωριστός ηθοποιός που υπηρέτησε την τέχνη του επί δεκαετίες. Η απήχηση του ταλέντου του δεν περιορίσθηκε μόνον στη γενιά του καθώς το μοναδικό του ταπεραμέντο άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα σε κάθε έργο.
Κορυφαίος κωμικός, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος, παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, αφήνοντας παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, την αστείρευτη πηγή γέλιου και χαράς που χάρισε απλόχερα μέσα από τις ερμηνείες του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Σύγκληση των μέσων δημοσιογραφία και επικοινωνία στον σύγχρονο κόσμο


Γράφει η
Νότα Παπαδοπούλου- Μουτσίου
Το γεγονός είναι ότι ο σύγχρονος πολίτης δεν μπορεί πλέον να σκεφτεί να ενημερωθεί να αποφασίσει ουτε μια μέρα  δίχως τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας ιντερνετ social media δίκτυα επικοινωνίας. Αυτό υποδουλώνει την βαρύνουσα σημασία των νέων μέσων στην  κατασκευή ολης της σύγχρονης πραγματικότητας. Ωστόσο, τα νέα μέσα προσφέρουν τον τρόπο να υπάρξουν νέες μορφές δημοσιογραφίας, όπως η συνεργατική δημοσιογραφία (Collaborative journalism), όπου οι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν προκειμένου να επιλέξουν, κωδικοποιήσουν και αποκωδικοποιήσουν τα γεγονότα και η κοινωνική δημοσιογραφία / δημοσιογραφία των πολιτών (Citizen journalism, public/civic journalism),

Πόλεμος στη Συρία: Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για το 2015...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελευταία, καταβάλλεται προσπάθεια να επιβληθεί η άποψη ότι οι δραματικές εξελίξεις το μεταναστευτικό δεν προκλήθηκαν από την πολιτική ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή το 2015 άλλαξαν δραματικά οι συνθήκες στη Συρία. Ουδέν ψευδέστερον. Ο πόλεμος στη Συρία άρχισε το 2011 και οι μελανότερες σελίδες του γράφτηκαν το 2012 και το 2013. Αυτά που ζήσαμε και ζούμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πιο αιματηρές χρονιές του πολέμου ήταν το 2013 και το 2014. Σε όλη τη Συρία μαίνονται οι μάχες, οι βομβαρδισμοί, οι σφαγές. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ξεκινά την δική της μάχη για την προστασία των συνόρων και ζητά από την Ευρώπη να παρέμβει εγκαίρως, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να αποτραπεί η παρουσία της Frontex και ζητά να καταργηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι.

Με επιτυχία τα σεμινάρια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς φροντιστές και εργαζόμενους στα φροντιστήρια τόσο του νομού, όσο και ιδιαίτερα από τους άλλους νομούς της χώρας (ο συνάδελφος μαθηματικός Γιώργος Μαυρίδης που κόσμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μας ήρθε από τη Θεσσαλονίκη), που στήριξαν με την παρουσία τους την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση των σεμιναρίων του Συλλόγου μας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Απόφαση ταφόπλακα για τη χώρα, του Υπουργείου Οικονομικών με υπογραφή του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και προσκαλεί το παγκόσμιο χρήμα αγνώστου προέλευσης για εισαγωγή στην Ελλάδα. Το ίδιο

Την απρόσκοπτη συνέχιση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου



Κόρινθος, 25 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Στην υιοθέτηση ψηφίσματος με το οποίο συμπαρατάσσεται με τους αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς - θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι οποίοι βρίσκονται απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις το έργο του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Καλό Νερό - Τσακώνα, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην τακτική του συνεδρίαση, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Το

Κορωνοϊός: 38χρονη Ελληνίδα η πρώτη που πάσχει από Κορωνοϊό στην Ελλάδα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/axepa-nosokomeio-500.jpg
Μία 38χρονη Ελληνίδα που επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου στην Ελλάδα.
Η συγκεκριμένα γυναίκα είχε επισκεφθεί την Ιταλία και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες.
Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και δήλωσε ότι «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων και ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσοι έχουν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και εάν εμφανίσουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ».
Στο μεταξύ, αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο άνδρας που νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο Αττικόν. O άνδρας μεταφέρθηκε χθες

Κορωνοϊός: Πανικός στην Ιταλία – Ντόμινο κρουσμάτων στην Ευρώπη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/02/italia-koronoios-1.jpg
Ντόμινο κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει προκληθεί στην Ευρώπη. Ο φονικός ιός εξαπλώνεται ταχύτατα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη: μετά τη γειτονική Ιταλία, που θρηνεί 11 νεκρούς σε διάστημα λίγων ημερών (τέσσερις μόνο χθες), η Αυστρία, η Ελβετία, η Κροατία, η Ρουμανία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού, από Ιταλούς τουρίστες τα περισσότερα.
Το καθεστώς «καραντίνας» παραμένει στη Βόρεια Ιταλία, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα (320 συνολικά στη χώρα), ωστόσο χθες εντοπίστηκαν περιστατικά κι εκτός της «ζώνης απομόνωσης» σε Σικελία και Φλωρεντία, δημιουργώντας σκηνικό πανικού. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Ισπανία, όπου χθες αναφέρθηκε ένα κρούσμα στη Βαρκελώνη, ενώ 1.000 τουρίστες τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Τενερίφης των Καναρίων, όπου Ιταλός τουρίστας διαγνώστηκε με τον ιό. Ενδεικτικό είναι ότι ο αριθμός των ασθενών εκτός Κίνας αυξήθηκε κατά 26% (!) σε μία ημέρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/02/voutsas-1.jpg
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 χρονών. Η είδηση του θανάτου του καταξιωμένου και δημοφιλή κωμικού ηθοποιού που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στον χρυσό ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, με την καλλιτεχνική του διαδρομή να ξεπερνά τα 70 χρόνια, σκορπά θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα.
 Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου “Αττικόν” για τον θάνατό του αναφέρει τα εξής:
Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας. Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24.

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς