Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Τον “σκότωσε” γιατί τον… αγαπούσε με το επιβλητικό 81-69

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στη Euroleague, καθώς αντιμετώπισε ξανά μεγάλα προβλήματα στην επίθεση,

Πέτρος Τατούλης «Μετατρέπουμε την Πελοπόννησο στην πρώτη προσβάσιμη Περιφέρεια για ΑΜΕΑ»


«Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως περιγράφονται στη Χάρτα Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, απαιτεί την ύπαρξη υποδομών που να τους δίνει τη δυνατότητα να ασκούν αυτά τα δικαιώματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό», που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με

Ζαχάρω: Οι Κινέζοι ήρθαν για το ελαιόλαδο

Επίσημη Κινέζικη Αντιπροσωπία στο Δήμο Ζαχάρως - Ανοίγει ο δρόμος προς το λάδι στην Κινέζικη Αγορά - Προοπτικές Επενδύσεων στον Ιαματικό Τουρισμό και στον Καϊάφα
Ο Δήμος Ζαχάρως, ύστερα από επαφές με την Σύλλογο Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας και Ανάπτυξης Διμερών Σχέσεων, το Λαικό Κογκρέσο της Σαντόγκ, τον Επίτημο Πρέσβη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Ελευθέριο Κόντο, προσκάλεσε αντιπροσωπία από την πόλη Τζινάν, η οποία είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και έχει πληθυσμό 103 εκατομμύρια κατοίκους.

Τέλος και επίσημα η Μέρκελ! Νέα πρόεδρος του CDU η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ - Ποια είναι η γυναίκα που αναλαμβάνει στη θέση της Μέρκελ

Τέλος και επίσημα η Μέρκελ! Νέα πρόεδρος του CDU η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ | Newsit.gr
Η 56χρονη Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατων, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο της σημερινής ψηφοφορίας του αντιπάλου της, Φρίντριχ Μερτς.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας του κόμματος,

Editor’s pick: καταδικασμένοι σε αποτυχία

logo hi logo
Καταδικασμένοι ή και στην τύχη τους αφημένοι οι Ιταλοί και αυτή τη βδομάδα, με τον Σαλβίνι να ενημερώνει με τουίτ για την σύλληψη ατόμων που κατηγορούνται ως μέλη της νιγηριανής μαφίας –πριν τη σύλληψη αλλά και πριν την ίδια την αστυνομία-, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να φτάσει η είδηση στον κόσμο… αλλά και στους ίδιους τους συλληφθέντες. Άμα ξέρεις να παίζεις στα δάχτυλα την επικοινωνιακή πολιτική… σου πέφτει από τα χέρια.

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Ο πολιτικός πανικός και η αποτυχία να επικοινωνήσει με την κοινωνία θα είναι το Βατερλό του Νίκα» - «Δεν σας φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ κ. Νίκα»


Οι χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 μόνο απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν στους πολίτες της Περιφέρειας.
Απογοήτευση η οποία προκύπτει από την άγνοια του κ. Νίκα σχετικά με τις προϋποθέσεις, τους στόχους και τη

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Επικίνδυνος λαϊκισμός το κατασκευασμένο και ψευδές αφήγημα του κ. Νίκα για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας»

Αποτέλεσμα εικόνας για 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2014 – 2020
Τουλάχιστον απογοητευτική είναι η δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, κατά τη διάρκεια της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, από την οποία ενώ όφειλε να συμμετέχει απουσίασε συνειδητά.
Από τα όσα ανέφερε ανακύπτουν κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία συναρτώνται άμεσα τόσο με την ευθύνη του ως Δημάρχου επί 12 έτη, όσο και με την υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχη. Είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν θέλει να ενημερωθεί, είτε διαστρεβλώνει σκόπιμα την αλήθεια για να εξυπηρετήσει τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες. Ως Δήμαρχος ήταν δικαιούχος δεκάδων έργων με

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών


Τους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύει για 16η συνεχή χρονιά η Eurobank.

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Η Παιδεία αποτελεί επί 16 συνεχόμενα χρόνια προτεραιότητα για τη Eurobank,

Πρόσκληση και Πρόγραμμα: Η ελιά το ελαιόλαδο στην τοπική μας γαστρονομία




41η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Λουτράκι

Λουτράκι,7  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια λειτουργίας  Δημοτικής Τράπεζας Αίματος στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε η 41η αιμοδοσία, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου.
Η συμμετοχή και η ανταπόκριση, των Συνδημοτών Εθελοντών Αιμοδοτών και των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας, στην πρόσκληση εκδήλωσης αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο υπήρξε αθρόα και ιδιαίτερα συγκινητική.
Κατά την διάρκεια τεσσάρων ωρών, οι συνάνθρωποί μας εθελοντές αιμοδότες ενίσχυσαν  τα αποθέματα της  Δημοτικής Τράπεζας  Αίματος, πολύτιμο αγαθό για τους συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη.
Θερμές ευχαριστίες στους Αιμοδότες μας που με το παράδειγμά τους ανοίγουν δρόμους ώστε η προσφορά της Αιμοδοσίας να αποτελεί κοινωνική ευαισθησία, βίωμα και τρόπος ζωής για όλους μας.
Θεωρούμε επίσης αναγκαίο να ευχαριστήσουμε θερμά τους επαγγελματίες του Δήμου μας κ.κ Ιωάννη Παπαδάκη, Νικόλαο Λέκκα και Αχιλλέα Κανάκη για την ευγενική χορηγία των εδεσμάτων προς τους εθελοντές Αιμοδότες.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Άδειες υπαίθριου εμπορίου - λαϊκών αγορών: Ποιες τροποποιήσεις ψηφίστηκαν στη Βουλή

Πέντε σημεία του νόμου 4497/2017 περί πλανόδιου - στάσιμου εμπορίου και λαϊκών αγορών 
τροποποιήθηκαν με το τέταρτο άρθρο εκπρόθεσμης πολύ-Τροπολογίας  που ψηφίστηκε χθες 6/12 στη Βουλή ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR 

Δύο Δήμοι και μία Περιφερειακή Ενότητα άλλαξαν όνομα – Δείτε το λόγο


Σε νομοθετική εγρήγορση βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως – σκωπτικά προφανώς - επεσήμαιναν οι Αιρετοί στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, παραθέτοντας λίστες επιτακτικών ζητημάτων, εκκρεμοτήτων και διορθώσεων για τις οποίες το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει ασκήσει νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά αδρανεί, αφήνοντάς να συσσωρεύονται άλυτα, με Δημάρχους να εκτιμούν ότι απλά “φορτώνονται” στην επόμενη Κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, παρακολουθήσαμε την εξέλιξη να αλλάζουν τα ονόματα δύο Δήμων, μίας Περιφερειακής Ενότητας και εν τω συνόλω τεσσάρων σημείων του Καλλικράτη, όχι με Τροπολογία του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμαστε στις μετονομασίες
- του Δήμου “Ψαρών” σε Δήμο “Ηρωικής Νήσου Ψαρών
- του Δήμου “Κάσου” σε Δήμο “Ηρωικής Νήσου Κάσου
- της Περιφερειακής Ενότητας “Καρπάθου–Κάσου” σε Περιφερειακή Ενότητα “Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου”.

H «Μυθική Πελοπόννησος» στην Grecka Panorama, στην Βαρσοβία


Για 4η συνεχή χρονιά η Μυθική Πελοπόννησος «ταξίδεψε» στην Πολωνία στηρίζοντας μία από τις πιο δυναμικές αγορές όσον αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση Grecka Panorama ενώ παρουσιάστηκε για 3η φορά και η Greek Food Show, με θέμα τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική γαστρονομία, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE Narodowy, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018.

Μόλις το 1% των περιστατικών παιδικής κακοποίησης καταγγέλλεται στις Αρχές

Το τρίπτυχο κατά της κακοποίησης: Ενημέρωση, Πρόληψη, Επικοινωνία

Ένωση «Μαζί για το Παιδί», Ημερίδα για την Παιδική Κακοποίηση

Σύμμαχος της κακοποίησης η ντροπή 
Ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις ανησυχητικές και δεν είναι άλλο απ’ αυτό της παιδικής κακοποίησης αναλύθηκε από επιστήμονες και ειδικούς σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με συντονίστρια την δημοσιογράφο, Κατερίνα Τζουμερκιώτη,  το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στην Ελλάδα οι 9 στις 10 περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης δεν αναφέρονται ποτέ

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: «Μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών από την δακοπροσβολή».

Λαική Συσπείρωση: "Ποια η μέριμνα της Περιφέρειας για τις καταστροφές στη Λακωνία;"


Τρίπολη 8-11-2018

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών από την δακοπροσβολή».

Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο έπαθαν  σοβαρή ζημιά από τον δάκο. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα λείψουν από το οικογενειακό εισόδημα μικρομεσαίων παραγωγών.
Σε πολλές περιοχές η ζημιά είναι ολοκληρωτική, μικροί παραγωγοί δεν θα μπουν στο χωράφι, δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι για το σπίτι τους.
Διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία, έχουν συρρικνωθεί – διαλυθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απελευθερώνει από την «ομηρία» τις Ανώνυμες Εταιρείες της Μεσσηνίας.


Σχετική εικόναΣχολιάζοντας τις δημόσιες αναφορές σχετικά με το ζήτημα των ισολογισμών 57 Ανωνύμων Εταιρειών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Η πιστή τήρηση της νομιμότητας αποτελεί αυτονόητη ευθύνη των δημόσιων υπηρεσιών που καλούνται να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ημερίδα με θέμα ''Πολιτιστικός Τουρισμός και Τοπική Ταυτότητα''

Το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης) διοργάνωσαν, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα «Τον Πολιτιστικό Τουρισμό και την Τοπική Ταυτότητα», στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Γ. Ψυχογιός: «Η ιθαγένεια και η ένταξη απέναντι στον ρατσισμό και τον φασισμό»


Συνεδρίασε στη Βουλή η Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι προσκεκλημένοι φορείς και τα μέλη της Επιτροπής ανέπτυξαν τις θέσεις τους γύρω από τα κύρια ζητήματα που αφορούν στη μεταναστευτική πολιτική.
Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μια αναφορά στα εγκλήματα του τελευταίου διαστήματος:

Γ΄κατηγορία Κορινθίας: Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής


Αποτέλεσμα εικόνας για γ κατηγορια κορινθιασ
A΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/1815:00
Αστέρας Κορίνθου
-
Ποσειδών Κ. Βρύσης
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
-
Ακαδημία Λεχαίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12/18
10:00 ΠΑΣ Κύψελος
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
18:00 Απέσσας
-
Αετός Αγγελοκάστρου
Ρεπό:  Σοφικό ΄05

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  9/12/18, 15:00
Αναγέννηση Κιάτου
-
Ταρσινά '97       (11:00)
Νέοι Στιμάγκας
-
ΑΟ Λυκοποριάς
Αετός Κρυονερίου
-
ΑΟ Σπαθοβουνίου
Παμφενεατικός
-
Προοδευτική Περιγιαλίου
ΑΟ Λαύκας
-
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού

Επικίνδυνες έξοδοι για Κόρινθο 2006 στο Κιάτο και ΑΟ Λουτράκι στο Δερβένι, Ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο.


Αποτέλεσμα εικόνας για Πελοπας - Κορινθος 2006
Με την άκρως ενδιαφέρουσα 11η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα (15:00) του Σαββάτου 8/12/18, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Μία αγωνιστική όπου περιλαμβάνει αγώνες ντέρμπι από τους  οποία θα κριθούν πολλά αν η Κόρινθος 2006 από τώρα κατακτά ή όχι το πρωτάθλημα. Αν τόσο ο ΑΟ Λουτρακίου λιγότερο και ο Πέλοπας Κιάτου περισσότερο χάσουν την όποια ελπίδα έχουν για  την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι στο Κιάτο ανάμεσα στον Πέλοπα και στην πρωτοπόρο Κόρινθο 2006. Η Κόρινθος θέλει να σημειώσει το 10Χ10, για να μη κινδυνεύσει , αργότερα να χάσει το τίτλο , κάτι που τις «στέρησαν» τις 2 προηγούμενες χρονιές. Από την άλλη μεριά ο Πέλοπας θέλει την νίκη καθώς δεν έχει περιθώρια να χάσει και χάσει την επαφή του με την κορυφή.
Δοκιμασία περιμένει και τον ΑΟ Λουτρακίου που αγωνίζεται στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου που θα παλέψει για τη νίκη , ώστε στο τέλος να αποφύγει τις όποιες «κακοτοπιές».
Στις έδρες τους αγωνίζονται ο ΑΟ Ζευγολατιού  και ο Τενεάτης  Αθικίων απέναντι σε Αγίους Θεοδώρους και Παννεμεατικό αντίστοιχα. Στο Ξυλόκαστρο θα γίνει το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Oι δύο συντοπίτισσες ομάδες αναζητούν την νίκη που θα τους φέρει στην πρώτη πεντάδα..
Στο ΔΑΚ Κορίνθου αγωνίζεται για δεύτερη σερί φορά ο Άγιος Γεωργιος και θα επιδιώξει να επιστρέψει στη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Κλένια. Δύσκολη έξοδο στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα πραγματοποιεί ή Ελλάδα Βέλου, που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας , ενώ  την ίδια ώρα στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός θα αναμετρηθεί με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου με σκοπό να αποφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.
11η Αγωνιστική



ΑΟ Zευγολατιού
-
Αγ. Θεόδωροι


Θύελλα Πετρίου
-
Ελλάς Βέλου


Αγ. Γεώργιος
-
ΠΑΣ Κλένια


Τενεάτης Αθικίων
-
Παννεμεατικός


Αστέρας Δερβενίου
-
ΑΟ Λουτράκι


Σαρωνικός Γαλατακίου
-
Ατρόμητος Χιλιομοδίου


Πέλοπας Κιάτου
-
Α.Σ. Κόρινθος 2006


Πανκαμαριακός
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου