Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Άμεση ανακατασκευή 4 παιδικών χαρών σε Ξυλόκαστρο , Πύργο, Μέση Συνοικία Τρικάλων

Άμεση ανακατασκευή 4 παιδικών χαρών στο Δήμο μας
Στα πλαίσια της οριστικής έγκρισης χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, αναφορικά με την υπ' αριθμ. πρωτ. 7040/19-12-2017 πρόταση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με τίτλο «Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών», δρομολογήθηκε η υπογραφή του συμφώνου αποδοχής όρων της απόφασης ένταξης, με σκοπό την άμεση εκταμίευση του οριστικού προϋπολογισμού 139.258,40€.
Η χρηματοδότηση αφορά την ανακατασκευή τεσσάρων (4) παιδικών χαρών.
Αναλυτικά, πρόκειται για τις κάτωθι υφιστάμενες παιδικές χαρές:
• Η παιδική χαρά της πλατείας Ηρώων στο κέντρο της πόλης του Ξυλοκάστρου
• Η παιδική χαρά επί της οδού Αθανασοπούλου στο δυτικό τμήμα της πόλης του Ξυλοκάστρου
• Η παιδική χαρά στην Τ.Κ. Πύργου στο κέντρο του οικισμού
• Η παιδική χαρά στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων στο κέντρο του οικισμού

Βράβευση των επιτυχόντων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Βράβευση των επιτυχόντων του Δήμου μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Στο θέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» στο Ξυλόκαστρο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.30, η εκδήλωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη βράβευση των αποφοίτων των Λυκείων και επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτρης Κάσσιος, και Εμμανουήλ Αλογογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Περικλής Μενούνος και κα Μαρία – Ελένη Σούκουλη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Λυκείων του Δήμου μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Μετά τον χαιρετισμό από τους κ.κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, Γιώργο Ψυχογιό και τους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων, ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στους επιτυχόντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κα Σπυριδούλα Καραπανάγου.

τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. : H αποστολή του Ολυμπιακού στη Πάτρα

Άλλος Ολυμπιακός: H αποστολή με Παναχαϊκή
Την Τρίτη οι ΟΦΗ, ΑΕΛ και Λεβαδειακός πήραν εμφατικές νίκες επί των Νίκη Βόλου, Ηροδότου και Άρη Αβάτου αντίστοιχα. Λαμία και Βόλος μοιράστηκαν βαθμούς βάζοντας από ένα γκολ.
Την Τετάρτη ο Ατρόμητος νίκησε με τον εντυπωσιακό 6-1 Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ο Άρης κέρδισε με 2-1 τον Αήττητο Σπάτων στο «Βικελίδης». Ο «δαφνοστεφανωμένος την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή στην Πάτρα (19:15).Πολλά τα νέα πρόσωπα – όπως αναμενόταν – στην 20άδα που θα βρεθεί αύριο (1/11) στην Πάτρα για τον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Από την ενδεκάδα που είχε παρατάξει ο Μαρτίνς με τον Απόλλωνα, ο μοναδικός που θα βρεθεί

«Κλείδωσε» την πρόκριση με Φερνάντεθ ο Αστέρας Τρίπολης (0-1)

«Κλείδωσε» την πρόκριση με Φερνάντεθ ο Αστέρας Τρίπολης (0-1)
Το γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ Γκράθια από το 33ο λεπτό ήταν αρκετό για τον ΑστέραΤρίπολης, προκειμένου να φύγει νικητής από τα Τρίκαλα με σκορ 1-0 και να «κλειδώσει» έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Ο Τσιλιανίδης «σέρβιρε» από δεξιά και ο επερχόμενος Ισπανός με διπλή προσπάθεια «εκτέλεσε» τον Ταΐρη, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα. Οι νικητές, μάλιστα, έχασαν σωρεία ευκαιριών για ένα δεύτερο τέρμα στη συνέχεια, χωρίς να το πετύχουν.
Να σημειώσουμε ότι πριν από τη σέντρα του ματς τιμήθηκε από τους γηπεδούχους ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος το 2010 είχε εργαστεί στον πάγκο του ΑΟ Τρίκαλα.
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Ντόστανιτς): Ταΐρης, Γκουγκούδης, Νιάρος, Πάνος, Γκότοβος, Τσιάρας, Ηλιάδης (60’ Καπός), Γκατζολάρι (46’ Μαντιανί), Συμελίδης, Γιουκαρής, Μακρίδης (76’ Σταματάκος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (85’ Καλτσάς), Φερνάντεθ (60’ Τόνσο), Ρόλε (71’ Μπαστιάνος), Δουβίκας.

Πέτρος Τατούλης «Προϋπόθεση ανάκαμψης της χώρας η πολιτική συνεννόηση και η εθνική στρατηγική»


«Έχουμε στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες μας για το νόημα των Ευρωεκλογών, με κύριο στοιχείο όμως την συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την διαδικασία. Αυτό είναι το ζητούμενο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Εκλογές 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας αφορούν όλους!» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Επαρχία Schwabisch Hall της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Walter Hallstein, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Πότε ο βήχας πρέπει να σας ανησυχήσει; Ο τσιγαρόβηχας ΔΕΝ είναι κάτι το φυσιολογικό

Ο βήχας είναι ένα πολύ συχνό πρώιμο σύμπτωμα πολλών νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος ή μπορεί να αποτελεί εκδήλωση παθήσεων άλλων οργάνων. Δεν είναι πάθηση, αλλά σύμπτωμα.
Όταν συνοδεύεται από απόχρεμψη (φλέματα), τότε οι παθήσεις που τον προκαλούν περιορίζονται στην αεροφόρο οδό και στους πνεύμονες
Υπάρχουν δύο είδη βήχα, ανάλογα με την ύπαρξη εκκρίσεων ή μη. Έτσι, μπορεί να έχουμε: 1) Ξηρό ή μη παραγωγικό βήχα, 2) Υγρό και παραγωγικό.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο βήχας είναι σύμπτωμα ενός απλού κρυολογήματος που συνοδεύεται με μπούκωμα και δακρύρροια. ....................

Μεγάλα σκορ στο Κύπελλο Ελλάδος


Πέρασε η ΑΕΚ, κέρδος οι «νέοι» (0-4)
AEK βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την επικράτησή της σήμερα (31/10) στη Λάρισα απέναντι στον Απόλλωνα (4-0).
Οι «κιτρινόμαυροι» με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τους αντιπάλους τους και με τέρματα των Άλεφ (41’), Αγιώτη (45’, αυτογκόλ), Μπότου (76’), Σαρδέλη (90’) έφθασαν σε μια ακούραστη επικράτηση.
Σημειώνουμε πως στην αρχή της φάσης του τρίτου τέρματος της

Κόρινθος 2006 , Σαρωνικός Γαλατακίου και ΠΑΣ Κόρινθος προκρίθηκαν στους "16" του Κυπέλλου Κορινθίας


Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθοσ 2006
Χωρίς έκπληξη  συνεχίστηκε  σήμερα το κύπελλο Κορινθίας στη τρίτη σειρά νοκ άουτ αγώνων στα πλαίσια της Β’ φάσης ( Φάση των 32).
Στο ΔΑΚ Κορίνθου η Κόρινθος 2006  απέκλεισε με 3 - 0 την Ελλάδα Βέλου, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Κόρινθος, στο Λέχαιο νίκησε  με  6 - 0 τον τοπικό ΑΟ Λεχαίου. Τέλος στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός επικράτησε με 5 – 1 επί του Απέσσα Χαλκίου.

Οι σημερινοί αγώνες του Κυπέλλου:
Κόρινθος 2006 – Ελλάς Βέλου 3 - 0
Σαρωνικός – Απέσσας Χαλκίου 5 - 1
ΑΟ Λεχαίου –  ΠΑΣ Κόρινθος 0 - 6

Μέχρι στιγμής  στη επόμενη Γ΄ φάση ( Φάση των «16») έχουν προκριθεί οι ομάδες: Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Άγιοι Θεόδωροι, Ατρόμητος Χιλιομοδίου , Ολυμπιακός ΛουτρακίουΟλυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, Θύελλα Πετρίου, Άγιος Γεώργιος , Πανκαμαριακός, Κορινθος 2006 , Σαρωνικός Γαλατακίου και ΠΑΣ Κόρινθος.
Η Β΄ φάση  του Κυπέλλου Κορινθίας ολοκληρώνεται την Τετάρτη 7/ 11 (14:30) με τους αγώνες  Πέλοπας Κιάτου – Παννεμεατικός, ΠΑΣ Κύψελος – Αετός Κρυονερίου, ΑΟ Περαχώρας – ΑΟ Λουτρακίου και Πανσολυγειακός – Τενεάτης Αθικίων.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου


Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν μαθήματα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).
Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.
Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011

Με τη μέθοδο της 3Κ/2018 τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς το περιεχόμενο πρόκειται να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από την πρόσφατη συνάντηση στη Βουλή

Αναδρομικά: Μόνο έτσι θα τα πάρετε -Σε ποιους θα δοθούν σε μία δόση & πότε


Μορφή χιονοστιβάδας αρχίζει να παίρνει το κίνημα των διεκδικήσεων αναδρομικών και δώρων από τους συνταξιούχους, οι οποίοι παραμένουν σε ομηρεία μέχρι να κριθεί το μέλλον των αποδοχών τους ύστερα από μελλοντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Χιλιάδες αγωγές και αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ με τους συνταξιούχους να διεκδικούν την επιστροφή αναδρομικών από τα κομμένα δώρα και τις περικοπές στις αποδοχές τους που μπορεί να φθάσουν τις 22.000 με 25.000 ευρώ για τον καθένα. Για το σύνολο των συνταξιούχων, το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 8 δισ. ευρώ.

Με αποφάσεις η Πέτρου Τατούλη δημοπρατήσεις έργων στην Αρκαδία


Σχετική εικόνα
Δύο έργα δημοπρατήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Πέτρο Τατούλη που θα δώσουν πνοή στην περιοχή.  

Τί είπαν οι επιστήμονες για σεισμούς, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές στην ημερίδα του ΤΕΕ για τις Φυσικές Καταστροφές

Αποτέλεσμα εικόνας για τεε
Τις ελλείψεις αλλά και τις δυνατότητες, τις απειλές και τις ευκαιρίες σε θέματα φυσικών καταστροφών, τόσο της επιστήμης όσο και του θεσμικού πλαισίου, αλλά και τις ευθύνες της Πολιτείας, της αγοράς, των επιστημόνων και των πολιτών ανέδειξαν οι εξαιρετικοί ομιλητές στις επιστημονικές ενότητες για σεισμούς, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές, στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Πολιτική Προστασίας& Έργα Υποδομής».

Οι περισσότεροι ομιλητές τόνισαν τη σημασία μιας τέτοιας εκδήλωσης όπου

Συνάντηση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη και της ομάδας Xprize


Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη της ομάδας του Xprize και την επικεφαλής την δρα. Jyotika Virmani, στο λιμάνι της Καλαμάτας, την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί η ομάδα του πανεπιστημίου New Hampshire (Η.Π.Α) με το ερευνητικό της σκάφος, η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό του ιδρύματος Xprize.

Ευρωπαϊκά Νέα - EurActiv

logo hi logo

Σε γιατροσόφια καταφεύγουν οι Σοσιαλδημοκράτες
Eirini Sotiropoulou, 31 Oct 12:27 PM

Παρά τις διαδοχικές εκλογικές ήττες σε τοπικό επίπεδο το SPD παραμένει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού. Επίσπευση προγραμματικών αλλαγών και

ΕΝΙΣΧΥΣΗ 700.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Φωτογραφία προφίλ
Δελτίο τύπου
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση κατόπιν αιτημάτων που υπέβαλαν οι Δήμοι της χώρας, εγκρίθηκαν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις  συνολικού ύψους 2.339.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων ενισχύεται με συνολική χρηματοδότηση 700.000,00 ευρώ. Αναλυτικά, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, χρηματοδοτείται με 400.000,00 ευρώ, ενώ για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα χρηματοδοτείται με 300.000,00 ευρώ.



Κόρινθος, 31 Οκτωβρίου 2018

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για τον αιγιαλό ζητά το ΤΕΕ - Αδιανόητο οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός να θεωρούν ότι το ΤΕΕ δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Στασινός,Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση, την οποία απέστειλε γραπτώς, ως επιστολή, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους αρχηγούς των κομμάτων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Βουλής των Ελλήνων:

Πρόσκληση παρουσίαση ποιητικού βιβλίου Μαίρης Σουρλή "Μέθη του Έρωτα"

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Τι είχε πει η Μέρκελ στον Σαμαρά για το 2021


Το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου 2012 το αεροσκάφος που μεταφέρει τη Γερμανίδα καγκελάριο προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος» με την ελληνική σημαία να κυματίζει μπροστά από το πιλοτήριο.
Η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ είναι η πρώτη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποσόβηση

Η «MΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» κάνει τη διαφορά και στη SIAL PARIS 2018!


Συνεχίζοντας την εξωστρεφή της πολιτική, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. Πελοπόννησος ΑΕ, έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το παρόν της, αλλά και τη δυνατότητα στους Πελοποννήσιους παραγωγούς και επιχειρηματίες να προβάλουν τα προϊόντα τους στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι και σημείο συνάντησης των κορυφαίων εμπορικών ηγετών στους τομείς τροφίμων και ποτών, την έκθεση «SIAL PARIS 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018. 

Τα μονοπάτια της Ζήρειας στο εξειδικευμένο πρόγραμμα αξιοποίησης ανάδειξης, πιστοποίησης και συντήρησης μονοπατιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνεται ο Labros Bouklis, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Τρίπολη 30.10.18 Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου και τον επιστημονικό εκπρόσωπο Τοπογράφο Μηχανικό της αναπτυξιακής Πελοπόννησος Α.Ε. κο Παναγιώτη Μουζακιώτη για την θέληση τους να εντάξουν τα μονοπάτια της Ζήρειας και της ευρύτερης τοπικής περοχής, στο υπό έγκριση, σχετικό

Κύπελλο Ελλάδας: Η αγωνιστική δράση σε έξι ομίλους

Κύπελλο Ελλάδας: Η αγωνιστική δράση σε έξι ομίλους | Newsit.gr

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα (31.10.2018) το κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, με τη διοργάνωση να βρίσκεται στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.
Η ΑΕΚ φιλοξενείται στην Λάρισα από τον τοπικό Απόλλωνα, o Αστέρας Τρίπολης στα Τρίκαλα,  ο Ατρόμητος από τον Ηρακλή, ενώ ο Αρης υποδέχεται τον Αήττητο Σπάτων

Το πρόγραμμα της Τετάρτης για το Κύπελλο Ελλάδος