Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΛ ζόρισε τον Πανιώνιο

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΛ ζόρισε τον Πανιώνιο | Newsit.gr

Μετά την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος πήρε δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα, αυτή την φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-0 εντός έδρας της ΑΕΛ. Να θυμίσουμε πως στο άλλο παιχνίδι του συγκεκριμένου ομίλου, το οποίο διεξήχθη στις 27 Σεπτέμβρη, ο Απόλλων Πόντου επικράτησε 1-0 του Ηρόδοτου.
Ο Πανιώνιος μπήκε επιθετικά στο ματς και μόλις στο 10′ έχασε σημαντική ευκαιρία να.. κουνήσει τα δίχτυα της ΑΕΛ. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Κρίστινσον απέκρουσε, ο Οικονομίδης πήρε το… ριμπάουντ, αλλά -με τον Ισλανδό γκολκίπερ της εξουδετερωμένο- δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, το 1-0 ήρθε για τους Νεοσμυρνιώτες στο 17′. Ο Σπιριντόνοβιτς πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή, δοκίμασε το πόδι

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Τρομολαγνικά σενάρια για τα αποτελέσματα -Τι πραγματικά συμβαίνει

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2017/01/asep_aftodioikisi-1024x671.jpg

Μεγάλο «παιχνίδι» γίνεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Δημοσιεύματα που βλέπουν το φως μέσω του Διαδικτύου, με πηχιαίους τίτλους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους που αναμένουν τους οριστικούς πίνακες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το ίδιο το περιεχόμενο των «ρεπορτάζ» δεν ανταποκρίνονται στα τρομολαγνικά σενάρια ότι τα

Football League: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα – Άγνωστη η ημερομηνία έναρξης

Το διοικητικό συμβούλιο της Football League, που προηγήθηκε την κλήρωσης, δεν όρισε την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της συμφωνίας με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Κύπελλο Ελλάδας: Θύελλα… ήταν ο Ηρακλής! Εύκολη «αποστολή» στη Νάξο

Κύπελλο Ελλάδας: Θύελλα… ήταν ο Ηρακλής! Εύκολη «αποστολή» στη Νάξο | Newsit.gr
Ο Ηρακλής νίκησε με 3-0 στη Νάξο τη Θύελλα Καμαρίου και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Να θυμίσουμε πως στον ίδιο όμιλο βρίσκονται και οι Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα. Στο μεταξύ τους παιχνίδι, οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 2-1 στο Περιστέρι.

Προσοχή με σταθερά και κινητά! Πότε δεν πληρώνετε αν κάνετε διακοπή

Προσοχή με σταθερά και κινητά! Πότε δεν πληρώνετε αν κάνετε διακοπή | Newsit.gr
Σε ισχύ έχουν τεθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, οι νέες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ για τη φορητότητα αριθμών σε σταθερά και κινητά. Στόχος είναι να επιλυθούν προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στην προηγούμενη διαδικασία. Προβλήματα που είχαν κυρίως να κάνουν με την διακοπή της σύμβασης.
Το… ζουμί της υπόθεσης κι αυτό που «έμενε» ως ιδέα, ήταν πως μπορείτε… ελεύθερα να κάνετε διακοπή είτε σε σταθερά είτε σε κινητά, χωρίς χρεώσεις και… περαιτέρω εξηγήσεις.

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα βραβεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για την πολύπλευρη προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος. Η βράβευση θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αύριο Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η τελετή βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη συνδιοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, του οποίου θα ανακηρυχθεί Ισόβιος Επίτιμος Πρόεδρος.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 201.000€ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για syriza
Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 8.569.825,78 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Στο πλαίσιο αυτών των νέων χρηματοδοτήσεων ο Δήμος Σικυωνίων ενισχύεται με 201.000,00 € για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών του χαρών. Με συνυπολογισμό των ιδίων πόρων του Δήμου για την συγκεκριμένη δράση που ανέρχονται σε 17.023,19 € , το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 218.023,19 €


Κόρινθος, 03 Οκτωβρίου 2018


Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 70


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ" . NEA MΟΡΦΗ, ΝΕΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ, ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΕΝΕΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ... ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!

Περικοπή Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την περικοπή κονδυλίων από το Ταμείο Προενταξιακής Βοήθειας που προορίζονταν για την Τουρκία. Τα χρήματα αυτά δεν αφορούν τις δράσεις της ΕΕ για το προσφυγικό. Ήδη, από τη στιγμή κατάρτισης του προϋπολογισμού, είχαμε βάλει αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ... ξεκολλήσει την Ελλάδα από την θέση της ΟΥΕΦΑ .

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ... ξεκολλήσει την Ελλάδα από την θέση της ΟΥΕΦΑ
Σε ένα δραματικό ματς η Μπενφίκα που έπαιζε με 10 παίκτες από το α΄ μέρος νίκησε την ΑΕΚ με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 2η αγωνιστική του Champions League
Έδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Μπενφίκακαι γύρισε ένα ματς που φαινόταν από νωρίς χαμένο. Βέβαια τη βοήθησε να αντιδράσει και η αποβολή του Ρούμπεν Ντίας.

«Μπλακ-άουτ» στο Instagram σε πολλές περιοχές του πλανήτη - Προβλήματα και στην Αθήνα

«Μπλακ-άουτ» στο Instagram σε πολλές περιοχές του πλανήτη - Προβλήματα και στην Αθήνα
Ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Instagram, που ανήκει στον όμιλο Facebook, «έπεσε» το πρωί της Τετάρτης σε πολλές πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και η Σιγκαπούρη, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στην περιοχή της Αθήνας.
Στη συνέχεια η λειτουργία του αποκαταστάθηκε, χωρίς να γίνει ωστόσο γνωστό τι είχε συμβεί.

Τα αλαλούμ των αυτοδιοικητικών κομματικών στηρίξεων


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος
Πελοποννήσου. 
Εντεταλμένη  Σύμβουλος
Διαχρονικό αίτημα της αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που την υπηρετούν ,είναι η ανεξαρτησία  και η απαλλαγή των κομματικών επιτροπειών από τη λειτουργία της, καθώς και από τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών που αφορούν την αυτοδιοίκηση.
Τον τελευταίο καιρό, επανέρχονται απόψεις περί ανάγκης απόλυτης κομματικής εμπλοκής, που εκφράζονται κυρίως, όχι τόσο από τα κόμματα, αλλά από κύκλους πέριξ ενδιαφερομένων υποψηφίων, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν υπέρ τους την όποια συμπάθεια ή δυσαρέσκεια υπάρχει στα διάφορα κομματικά επιτελεία για άλλους λόγους,  προκειμένου να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.
Τέτοιες απόψεις φυσικά συνιστούν πισωγύρισμα,  που στη φιλοσοφία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετώ δύο αυτοδιοικητικές θητείες,

Οι ευκαιρίες για την Ελλάδα από τις επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια


Γράφει η Δρ.
Διονυσία Αυγερινοπούλου
τ. βουλευτής Ν. Ηλείας
Ενώ ακόμα και παραδοσιακά πετρελαϊκές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, περνούν σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η  καθυστέρηση στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας, η οποία έχει σπουδαίο ενεργειακό δυναμικό, παραμένει  ένα δυσάρεστο γεγονός.
Το υπάρχον ενεργειακό πλέγμα δεν είναι ούτε αποτελεσματικό, ούτε αποδοτικό, ούτε οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο. Οι συμβατικές μορφές ενέργειας, όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν περίπου το 84,8% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ το ποσοστό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καταλαμβάνει μόλις το 15,2% σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2016.
(Πηγή:http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=t2020_31&plugin=1.)

Οι επενδύσεις και η εικονική πραγματικότητα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί ο κ. Τσίπρας να κυκλοφορεί ανά τον κόσμο και να παρουσιάζει μια ειδυλλιακή κατάσταση στις ομιλίες και στις συναντήσεις του με «επενδυτές», όπως έπραξε προσφάτως κατά τη νέα αμερικανική εκστρατεία του, διαφημίζοντας ότι «είμαστε πλέον μια κανονική χώρα», ωστόσο όλοι γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα.
Απλά, δεν λένε τίποτε και κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι μέχρι να τον δουν να ολοκληρώνει την αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την πλήρη παράδοση της χώρας στο υπερταμείο και την παράδοση της Μακεδονίας.
Όλοι γνωρίζουν πως αφού εξαιτίας του οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40 δις (160 το 2014 και 120 στα χρόνια της διακυβέρνησής του, τώρα μπορεί να ανέβηκαν στα 130 δις (30 δις κάτω από

Λήγει τη Δευτέρα η 1η φάση δήλωσης Αυθαιρέτων, με 20 τοις εκατό έκπτωση προστίμου

Την προσεχή Δευτέρα, 8/10/2018, λήγει η 1η φάση δήλωσης αυθαίρετων κτισμάτων στο πλαίσιο του ν.4495/2017 ...

airetos.gr

Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ σε Περιφέρειες-Δήμους

Σε εκλογική ετοιμότητα όχι μόνο για τις εθνικές αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής ...

airetos.gr

Οι μισές γυναίκες κινδυνεύουν να εμφανίσουν άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους...



Οι μισές γυναίκες κινδυνεύουν να εμφανίσουν άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους

hjkglhggjhghhhjgkhgvbhbvnmvgjyh.jpg
Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες άνω των 45 ετών είναι πιθανό ότι θα

Η Κυβέρνηση ενισχύει με 1,45 εκατ. ευρώ τους δήμους του Νομού Κορινθίας για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα

Αποτέλεσμα εικόνας για syriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε 48 ώρες από το χτύπημα των ακραίων καιρικών φαινομένων του περασμένου Σαββατοκύριακου, το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 1.450.000,00 ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία σε βασικές υποδομές τους.

Συγκεκριμένα ενισχύονται: