Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία του Άστρους


Τοποθετήθηκε και τέθηκε ήδη σε λειτουργία στην παραλία του Άστρους το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑΜΕΑ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία σε αγαστή συνεργασία με το σύλλογο ΑΜΕΑ Άστρους, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής υλοποίησε με συνέπεια μια κρίσιμη δέσμευσή της προς τους Πελοποννήσιους πολίτες.
«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας, γιατί βλέπουμε ότι η κοινωνική μας πολιτική έχει απτά αποτελέσματα που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής όλων των συμπολιτών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν τρία ακόμα τέτοια συστήματα σε παραλίες του Άστρους.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρών ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας κ. Γεώργιος Μπακούρης, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την αγαστή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής που εξασφάλισαν αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα. 


«Μπαράζ» απολύσεων στις Τράπεζες -Πόσοι θα δουν την πόρτα της εξόδου

Για χιλιάδες απολύσεις & περικοπές ετοιμάζονται οι ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες το 2018 αναμένεται πρόγραμμα για περίπου 2.000 υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς (στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές), ενώ άλλα 1.000 άτομα θα αποχωρήσουν συνολικά από την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank, στους οποίους θα προστεθούν και περί τους 500 εργαζόμενους από τον όμιλο της Alpha Bank.

ΑΣΕΠ-Συνέχεια 3Κ/2018: Η τελική λίστα 757 μόνιμων θέσεων σε δήμους, ΔΕΥΑ (φορείς+ειδικότητες)

Την τελική λίστα των φορέων που θα λάβουν μέρος στην συνέχεια της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 757 προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων, Νομικών Προσώπων ΟΤΑ και ΔΕΥΑ δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr.
Πρόκειται 28 δήμους, 13 ΔΕΥΑ και δύο Συνδέσμους Διαχείρισης αποβλήτων. Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στην ΔΕΥΑ Ρόδου (100) και ακολουθούν:

Νεκρό μικρό δελφίνι στη Λυγιά


Νεκρό βρέθηκε σε παραλία της Λυγιάς μικρό δελφίνι , μισό περίπου μετρό. Τα αίτια που βρέθηκε  νεκρό το δελφινάκι ερευνά το λιμεναρχείο. Προφανώς  το δελφίνι  έχασε τη ζωή του καθώς να είχε μπλέξει σε ψαράδικα δίκτυα . Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περιστατικό με το  νεκρό δελφίνι  είναι το δεύτερο , καθώς προ 15νθημέρου ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στο Δερβένι , μπροστά από παραλιακό κέντρο.


Τα ζευγάρια στα πλέι οφ του Europa League.

Europa League: Ιδού τα ζευγάρια στα πλέι οφ
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/8) ο γ' προκριματικός γύρος του Europa League. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Λουκέρνης με συνολικό σκορ 7-1, ενώ και οι τρεις κυπριακές ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας, Απόλλων Λεμεσού) προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Αξιοσημείωτη η πρόκριση της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης η οποία ήταν καταιγιστική απέναντι στη Ντιναμό Μινσκ και με 8-1... έσβησε το εις βάρος της 4-0 από τον πρώτο αγώνα.
Ιδού τα ζευγάρια των πλέι οφ:

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο 27χρονος Βραζιλιάνος μέσος, Γκιγιέρμε Τόρες.


Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γκιγιέρμε!Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο 27χρονος (5/4/1991) Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, Γκιγιέρμε Τόρες. Η πειραϊκή ΠΑΕ τον απέκτησε με μεταγραφή από την ισπανική Ντεπορτίβο Λακορούνια, ενώ νωρίτερα ήταν για μία τριετία (2014-2017) παίκτης της Ουντινέζε.
Ένας παίκτης ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας σύγχρονος ανασταλτικός χαφ, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος ξεχωρίζει για την ταχύτητα του, για την καλή αντίληψη του χώρου, αλλά και για την ασφυκτική πίεση που ασκεί στον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο πως το παρατσούκλι του είναι... σκύλος, καθώς συνηθίζει να "δαγκώνει" τους αντιπάλους του.

Europa League: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Europa League: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός
Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τους διπλούς αγώνες με την Μπέρνλι στα πλέι οφ του Europa League, ωστόσο, καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά τι μπορεί να περιμένει τους «ερυθρόλευκους» αν και εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο της αγγλικής ομάδας.
Ο Ολυμπιακός θα είναι οριστικά και αμετάκλητα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στη φάση των ομίλων του Europa League. Με τη βαθμολογία που έχει (54.000 β.) έχει την 8η καλύτερη απ’ όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Συγκεκριμένα τα γκρουπ δυναμικότητας διαμορφώνονται ως εξής σε περίπτωση που δεν προκύψουν εκπλήξεις στα πλέι οφ του Champions League και του Europa League.

Α’ ΓΚΡΟΥΠ

Eυερέθιστο έντερο ή σπαστική κολίτιδα με φουσκώματα, πόνο, κράμπες στην κοιλιά, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Ποια δίαιτα βοηθά;

Το ευερέθιστο έντερο (Irritable Bowel) είναι μια κοινή διαταραχή του εντέρου που προκαλεί κωλικοειδές κοιλιακό άλγος, «φούσκωμα στη κοιλιά», πολλά αέρια και αλλαγές στις κενώσεις.
Είναι ένα σύνδρομο που καθορίζεται δύσκολα γιατί με σκοπό να γίνει η διάγνωση της νόσου πρέπει να αποκλειστούν άλλες σοβαρές νόσοι.
Η καλοήθης αυτή πάθηση, παρότι δεν απειλεί τη ζωή, επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών επιδρώντας στην ικανότητά τους να εργαστούν και να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά. Οι πάσχοντες απουσιάζουν, κατά μέσο όρο, από την εργασία ή το σχολείο 13 μέρες το χρόνο, υποβάλλονται σε περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως σκωληκοειδεκτομή και γυναικολογικές επεμβάσεις, πιθανώς λόγω λανθασμένης διάγνωσης, και καταναλώνουν σημαντικούς πόρους υγείας σε συχνές επισκέψεις στους γιατρούς και σε φαρμακευτικές αγωγές. ....................

Σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Κορινθίας υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Αποτέλεσμα εικόνας για καθαρισμος ρεματων κορινθιαΤη δημοπράτηση του έργου της συντήρησης υποδομών, καθαρισμού και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ρέματα Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υποέργο του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας της Κορινθίας, υπέγραψε την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Λέκκας: Υπάρχουν 100 περιοχές σαν το Μάτι – Περιμένουμε σεισμό 7 Ρίχτερ στην Πόλη

Λέκκας: Υπάρχουν 100 περιοχές σαν το Μάτι – Περιμένουμε σεισμό 7 Ρίχτερ στην Πόλη | in.gr
Για το τι έφταιξε, αλλά και για το τι πρέπει να γίνει στον απόηχο της τραγωδίας στην Αν. Αττική αναφέρθηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Φαινόμενα σαν το Μάτι αλλά και τις πλημμύρες στη Μάνδρα, μπορεί να βλέπουμε ακόμα και 10 φορές κάθε χρόνο στην Ελλάδα, είναι νομοτέλεια να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Πέτρος Τατούλης «Η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων»


Την πρότασή του για να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018.
Συγκεκριμένα ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Ας επιχειρήσει η Κυβέρνηση πολύ σύντομα να δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων που μας απειλούν. Θα είναι μια μεγάλη προσφορά εάν δοθεί η δυνατότητα από την Κυβέρνηση οι δανειολήπτες να έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν τα κόκκινα δάνειά τους στην τιμή που τα ξένα funds τα διαπραγματεύονται».

Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας «Ανεξάρτητη και στις εκλογές του 2019 η «Νέα Πελοπόννησος»


"Αυτός ο τόπος οφείλει με τους πολίτες πρώτα και κύρια, να επιβάλλει τη συνεννόηση και την συνεργασία των δύο διαφορετικών κόσμων, των πολιτικών κομμάτων σε αυτόν τον τόπο" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 και σημείωσε ότι "αυτός ο τόπος δεν ανήκει ούτε στους μεν, ούτε στους δε. Αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους εμάς και έχουμε βαθύτατη υποχρέωση, συνυπολογίζοντας την ευθύνη που έχουμε, να βρούμε έναν τρόπο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του".

ΕΝΦΙΑ: Έως τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά

Επισήμως πλέον, «ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι:
-Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου
-Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018.
-Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2019, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 17/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.
-Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2017), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών».

"Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ": Ατμοσφαιρική η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου Δείτε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό!



Σε μία μαγική ατμόσφαιρα στο θερινο κινηματογράφο Δερβενίου «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» και κάτω από νέα Σελήνη , το πολυπληθές μουσικόφιλο κοινό του Δερβενίου, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, απήλαυσαν τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου τη περασμένη Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 στις 9:15 το βράδυ.
Στη συναυλία, που οργάνωσαν οι Μουσικοί σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η Φιλαρμονική ταξίδεψε τους λάτρεις της 7ης τέχνης με ένα πλούσιο πρόγραμμα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τη τηλεόραση, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού, οπως:
1. PINK PANTHER
2. MY HEART WILL GO ON (“Titanic” ) 
3. LA VITA E BELLA
4. MAMMA MIA 
5. ROCKY (Gonna Fly Now)
6. PIRATES OF THE CARIBBEAN
7. STAR WARS (“The Empire Strikes Back”)
8. JAMES BOND
9. MISSION IMPOSSIBLE
10. GAME OF THRONES
Η μαγεία του θερινού κινηματογράφου ενισχύθηκε από το σκηνικό που δημιουργησε το φυσικό περιβάλλον, ο έναστρος ουρανός πάνω από τους θεατές, η μυρωδιά του γιασεμιού ή του νυχτολούλουδου και η καλοκαιρινή αύρα.

Όλο αυτό το σκηνικό έκλεψε πολλές φορές την παράσταση καθώς το μάτι ταξίδευε. 
Κανείς απο τους 400 θεατές πού έδωσαν το παρόν δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας σε συνδυασμό με μια δημιουργία της έβδομης τέχνης να αποτυπώνεται στην οθόνη.

Πολύ δε περισσότερο όταν συνδυάστηκε και απο ζωντανή μουσική υπόκρουση απο τη φιλαρμονικη!
Παρευρέθηκαν μεταξυ άλλων ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Κουσουλός καί Δημήτρης Κάσσιος, ο βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ νομού Κορινθίας κ. Γεώργιος Τσιόγκας, η πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Δερβενίου και Πύργου, κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη καί Προκόπης Βυζάς αντίστοιχα, πρόεδροι φορέων και συλλόγων κλπ.

Τη συναυλία διεύθυνε ο αρχιμουσικός κ. Παναγιώτης Παναγάκος.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Με μεγαλοποπρεπεια πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι Κορινθίας - Δείτε φωτογραφίες!




Με μεγαλοπρεπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Παραβρέθηκε πλήθος πιστών.