Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Μαΐου -Εσωκομματικες Εκλογές ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Που , πως ,Τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι στην Κορινθία


https://www.startmedia.gr/wp-content/uploads/2018/04/nd-ekloges.jpeg
Γίνεται γνωστό στα  μέλη της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας ότι την Κυριακή 13 Μαΐου 2018,
θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη


  • Του Προέδρου και των μελών της ΝΟ.Δ.Ε.
  • Των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο και μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε
  • Των Συνέδρων
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από ώρα 9.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.
Οι τόποι διεξαγωγής είναι οι ακόλουθοι:

Δήμος Κορινθίων
Δημαρχείο Κορίνθου

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων
Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου

Δήμος Βέλου - Βόχας
Ζευγολατιό: Δημαρχείο –Αίθουσα Δ.Σ.

Δήμος Νεμέας
Δημαρχείο

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμος Σικυωνίων
Δημαρχείο

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη τα οποία έχουν καταβάλει μέχρι τις 4 Μαΐου 2018 την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή και είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους.

Στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018, υποψήφιοι είναι οι κάτωθι:

Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα [εικόνες]



Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, εις βάρος του δημοσίου. 
Πρόκειται για τους:
Α) (επ.) DEYAB HUSSEIN (ον.) MOHAMMED RABIE του MOHAMED DEYAB και της ZEINAB ABDEL MAKSOUD,  που γεννήθηκε την 21-01-1948 στην Αίγυπτο,
Β) ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα του Ιωάννη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε την 27-11-1961 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου,
Γ) ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ του Νικολάου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε 19-11-1954 στο Περιστέρι, 
Δ) (επ) ΜΑΧΜΟΥΤ (ον) ΜΑΧΕΡ του  AHMED Οrabi και της Bahia,  που γεννήθηκε 01-11-1959 στην Αίγυπτο,
Ε) ΛΑΓΟΥΔΗ Δημήτριο του Θεοδώρου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε 18-06-1959 στην Πρέβεζα,
ΣΤ) ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη του Χρήστου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε την 13-02-1965 στην Αιτωλοακαρνανία,
Ζ) ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία του Γρηγορίου και της Ανδριανής, που γεννήθηκε 10-06-1969 στην Άρτα,
  Η) (επ) MOUSSA (ον) SALEM του ABDELMOATI και της SAYIDA που γεννήθηκε 07-09-1967 στην Αίγυπτο,
Θ) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρο του Φιλίππου και της Αντιγόνης που γεννήθηκε την 08-12-1957 στην Αθήνα.    

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει . Έγινε "ανθρώπινη" παιδική χαρα στο Ξυλόκαστρο

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32170044_1013968685426225_6118765325056999424_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeHllGZuTj0qDp-djU7N7cWAjFDJalOptDbBc02qdRHUSIYXs8JX2FrYlvRcUZOn0g2TzqKzjOjnIs_jXDhivuROKJlLsIwkzcmyzl6M-I-qJQ&oh=afbeb73c5759332eaa29cba04f21199b&oe=5B85446DΦωτογραφία της Mairi Hlektra.

      Το πριν                                             και το μετά....
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται αυτό που λέει ο λαός:"Αν δε κλάψει το παιδί δε του δίνει η μάνα του να φάει"...
Έπρεπε να γκρινιάζουμε για να γίνει ανθρώπινη η Παιδική Χαρά στην οδό Αθανασόπουλου??(Συνοικισμός Ξυλοκάστρου)....
Έστω και με καθυστέρηση ευχαριστούμε που έγινε πράξη...
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η σημαντική επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα και η περιήγηση



Η σημαντική επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα και η περιήγηση
Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου και τη δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, στην Ελλάδα, σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο διάδοχος του θρόνου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα γίνει δεκτός τον επόμενο μήνα από την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέϊ. Ρεπορτάζ για την πρώτη ημέρα των επαφών του Καρόλου με την ελληνική ηγεσία. - Εύσημα και προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρίγκιπα Κάρολο σήμερα και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με κουλούρι από πλανόδιο, ανάγνωση Χάρι Πότερ και ...
eklogika.gr

Το τέλος μιας σχέσης… Φώφη και Σταύρος διαλύουν το “προγαμιαίο συμβόλαιο”


Του Φρίξου Παλαιολόγου

Το τέλος μιας σχέσης, με… ρομαντική διάθεση και πολιτικές αναφορές.
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησαν τα τηλέφωνα στους… δικηγόρους, προκειμένου να διαλύσουν το “προγαμιαίο συμβόλαιο” το οποίο οδήγησε στη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής.
Μια ανακοίνωση-εντολή της Φώφης Γεννηματά, για να μπει τέλος σε προσωπικές

Γ. Ψυχογιός: «Χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες και παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα υποχρεωτικά σε όλα τα ΚΕΠ»

Εμφάνιση Psyhogios profile 1.jpg

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έβγαλε πρόσφατα το Υπουργείο Εργασίας (Αρ. Πρωτ.: 31547/9662/13-2-2018)καθιερώθηκε η  απόδοση ΑΜΚΑ σε δικαιούχους διεθνούς προστασίας (πρόσφυγες) και σε αιτούντες άσυλο. Εκτός από όσα προβλέπει η εγκύκλιος για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, αναφέρει στη δεύτερη παράγραφο ότι για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους γενικότερα, ισχύουν τα εξής:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Economist Event_Loutraki - Ζωντανή σύνδεση


Ζωντανή μετάδοσητου συνεδρίου του Economist στην Πελοπόννησο.
 The Economist Events

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη – Βροχή, χαλάζι και ποτάμι… προβλημάτων Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος, εγκλωβίστηκαν παιδιά στο εσωτερικό του

 
Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Το βρόχινο νερό πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του μνημείου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες του Λευκού Πύργου.

. Στρατηγικός Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ρουμάνικη Αγορά

Εμφάνιση 20180507_103515.jpg 
Τουριστικούς Πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ρουμανία υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Βουκουρεστίου και ενόψει της έναρξης της νέας αεροπορικής σύνδεσης Βουκουρεστίου-Καλαμάτας με πτήσεις Charter, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο 2018, με την Tarom Airlines.

Γ. Μανιάτης: «Δημιουργείτε μια ακόμη κρατική εταιρεία για να διορίσετε τους κομματικούς σας εκλεκτούς»


Ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής της ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ για την Ανάπλαση της Αθήνας, θεσμικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προκλητικό. Διευκρίνισε ότι η ΔΗΣΥ το καταψηφίζει, γιατί δημιουργεί μια νέα, άχρηστη κρατική εταιρεία, με δυνατότητα διορισμού απεριόριστων κομματικών στελεχών. «Επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να

Σήμερα η έναρξη της Έκθεσης Ελλάδος Γεύση


Σήμερα ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση Ελλάδος Γεύση!

Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση Ελλάδος Γεύση και είμαστε πανέτοιμοι να σας υποδεχτούμε από τις 17.00 ως τις 22.00 και να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην Ελλάδα με αφετηρία το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου στις 19.00

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δικτύων ηλεκτροκίνησης στη Μεσόγειο Ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNetMob, εναρκτήρια συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης του Έργου

Εμφάνιση IMG_4874.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί στην κατάρτιση και εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών.  Η εφαρμογή και ανάπτυξη δικτύων ηλεκτροκίνησης ήταν η κοινή διαπίστωση των εταίρων  του έργου EnerNΕΤMob, του προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας Interreg Med, στο οποίο είναι επικεφαλής η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης στις 3 και 4 Μαΐου 2018 στην Τρίπολη.

Ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με δημοσιογράφους

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης προσκαλεί την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 12:00 στο Εντευκτήριο της Βουλής δημοσιογράφους –στελέχη ΜΜΕ, κοινοβουλευτικούς και πολιτιστικούς συντάκτες– σε μια συνάντηση ενημέρωσης για την πολιτιστική δραστηριότητα της Βουλής και ευρύτερα για την εξωστρεφή δράση της.
Βγαίνοντας από το καθιερωμένο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει για θέματα πολιτισμού, ιστορικής μνήμης, παιδείας,

Όλες οι ΑΕΚ του Κόσμου… στην Τρίπολη

Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου… στην Τρίπολη 
Στην Τρίπολη, παρουσιάζεται επίσημα, το βιβλίο «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», του Νίκου Αγγελίδη, τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα το προλογίσουν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Δημήτρης Παυλής και ο Πρόεδρος ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος. Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος". Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.
Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…
Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές που μεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία της Κωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θα επακολουθήσει.
Η πολυετής έρευνα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του

Μέρες Βυζαντίου σε παρακμή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Λίγοι θυμούνται στις μέρες μας τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο τον Μονομάχο, που φόρεσε το στέμμα του Αυγούστου από το 1042 ως το 1055.
Αντιφατική προσωπικότητα, που πέρασε από την άκαμπτη αφοσίωση στο στέμμα και στην «γυναίκα της ζωής του», την Σκλήραινα, βρέθηκε στον θρόνο με τον γάμο του με τη Ζωή την Πορφυρογέννητη, συνέχισε ως συναύγουστος με τη Ζωή

Η "χάρτινη" πρωταθλήτρια και η μάχη της ουράς στην Κορινθία

 Σχετική εικόνα
Ο ΠΑΣ Κόρινθος είναι ο φετινός πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, μετά την τιμωρία της αήττητης ομάδας της Κόρινθος 2006 , όπου της αφαιρέσαν 9 βαθμους....  Έτσι η "Μπάρτσα" της Κορίνθου με διαφορά 15 "χαρτινων"βαθμών  κατακτά το πρωτάθλημα...
 Έτσι το ενδιαφέρον που απέμεινε στο  πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας,, εστιαζεται στις ομάδες εκείνες που αγωνίζονται για την παραμονή τους στην κατηγορία . Μέχρι στιγμής έχουν ήδη υποβιβαστεί  . Πανσολυγειακος και Δάφνη Εξαμιλιων και μαζί τους θα πάρουν ακόμα 3 ομάδες..

Παυλόπουλος σε Κάρολο: Ευελπιστούμε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα -Κάρολος: Οι Ελληνες αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις με φοβερό χαρακτήρα, θάρρος και καρτερία»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/karolos-proedriko-megaro-deipno-500.jpg
Στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς, που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα

Στη μνήμη εκείνων που ταπείνωσαν τον ναζισμό…


Tης Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η Ημέρα της Νίκης, που συμβολίζει την επικράτηση της ελπίδας και των Συμμάχων απέναντι στον ναζισμό, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι παράλληλα και η Ημέρα της Ευρώπης.
Η καρδιά και το μυαλό ωστόσο, παρκάρουν στην Κόκκινη Πλατεία.
Εκεί όπου, παρόντος του Βλαντιμίρ Πούτιν, διεξήχθη και φέτος μια

Τα εθνικά αντανακλαστικά του Κώστα Καραμανλή. Και η… προθέρμανση (για τους αγώνες που έρχονται)


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η διαχρονική αντοχή του αποτυπώματος ενός πολιτικού ηγέτη, επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, από δυο συμπληρωματικές παραμέτρους.
Το αισθητήριο-αντανακλαστικά του, και το πώς εισπράττει την περπατησιά του η κοινωνία.
Με τον Κώστα Καραμανλή, αμφότερες οι παραμέτροι επιβεβαιώνονται στην

Η Αθήνα φιλοξένησε τον άνθρωπο που, απέρριψε την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την… Καμίλα


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και υποδέχτηκε τον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου.
Οι επίσημες συναντήσεις κινήθηκαν εντός πρωτοκόλλου, όπως και οι δημόσιες εμφανίσεις του.
Στην πραγματικότητα, η ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού… ανέχτηκε

Ποιες ακτές βραβεύτηκαν στη Πελοπόννησο με Γαλάζια Σημαία( Χωρίς γαλάζια σημαία το Δερβένι)

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/paralia-500.jpg 

Για ακόμα μία χρονιά η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 χώρες στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στη δεύτερη θέση με 519 βραβευμένες ακτές.
Το 2018, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.
Στην Ελλάδα στην πρώτη θέση αναδείχτηκε φέτος με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές,  679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ