Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ... ξεκολλήσει την Ελλάδα από την θέση της ΟΥΕΦΑ .

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ... ξεκολλήσει την Ελλάδα από την θέση της ΟΥΕΦΑ
Σε ένα δραματικό ματς η Μπενφίκα που έπαιζε με 10 παίκτες από το α΄ μέρος νίκησε την ΑΕΚ με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 2η αγωνιστική του Champions League
Έδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Μπενφίκακαι γύρισε ένα ματς που φαινόταν από νωρίς χαμένο. Βέβαια τη βοήθησε να αντιδράσει και η αποβολή του Ρούμπεν Ντίας.

Με δύο γρήγορα γκολ η ομάδα της Λισσαβώνας (6’, 15’) πάγωσε τους σχεδόν 40.000 οπαδούς της «Ένωσης» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Σεφέροβιτς άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το ριμπάουντ στην περιοχή μετά από απομάκρυνση τουΜπάρκα στο σουτ του Φερνάντες ενώ το 2-0 έκανε ο Γκριμάλντο με κεφαλιά, ξεχασμένος από τον Μπακασέτα στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Πίτσι.
Ό,τι καλό κατάφερε η «Ένωση» στο πρώτο μέρος ήταν στις καθυστερήσεις του: Στο πρώτο τους λεπτό ο Μπακασέτας υποχρέωσε τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση (κόρνερ) και στο τρίτο τους λεπτό ο Πόνσε έστειλε στον πάγκο τον Ρούμπεν Ντίας, φορτώνοντάς τον με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την πρώτη κάρτα την είχε δεχθεί ο αμυντικός της Μπενφίκα ξανά για μαρκάρισμά του πάνω στον Πόνσε.
Με την αριθμητική υπεροχή να της δίνει ψυχολογία, η ΑΕΚ μπήκε με πατημένο γκάζι στην επανάληψη. Πίεσε και δικαιώθηκε νωρίς (53’) καθώς ο Κλωναρίδης από κοντά μείωσε σε 1-2 έπειτα από γλυκιά σέντρα του Χουλτ από τα αριστερά. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης «χτύπησε» ξανά. Ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά στην περιοχή και ο «αναστημένος» φέτος Ελληνοβέλγος μεσοεπιθετικός, από κοντά με προβολή έκανε το 2-2. Στο ριπλέι φάνηκε πως ο Οικονόμου είναι ελάχιστα μπροστά από τον Φέισα, μια δύσκολη φάση, που θα μπορούσε να υποδειχθεί οφσάιντ.
Ο Κλωναρίδης πήγε μάλιστα και για την ολική (προσωπική) ανατροπή καθώς στο 73’ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά νικήθηκε.
Στο επόμενο λεπτό, σε μια νέα αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας που έδωσε πάρα πολύ χώρο στον Σεμέδο, έγινε το 2-3 για τους φιλοξενούμενους. Το σουτ του Σεμέδο έξω από την περιοχή κατέληξε στη δεξιά γωνία του Μπάρκα και έτσι η μεγάλη προσπάθεια του «Δικεφάλου» στην επανάληψη δεν του απέφερε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (λ.τρ. Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (80΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (λ.τρ. 61΄ Γιακουμάκης)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλντο, Φέισα, Γκέντσον, Πίτσι (62΄ Αλφα Σεμέντο), Ράφα (84΄ Σέρβι), Σάλβιο (46’ Λέμα), Σεφέροβιτς
Το αποτέλεσμα αυτό ήταν κακό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο στη βαθμολογία της UEFA, καθώς χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να μειωθεί περισσότερο η απόσταση από τους Δανούς που είναι στην 13η θέση.
Η χώρα μας κατέχει πλέον την 14η θέση και διατηρεί την απόσταση από τους Ελβετούς (15οι) και Τσέχους (17οι), με την Γιουνγκ Μπόις και την Βικτόρια Πλζεν να χάνουν με κάτω τα χέρια στην Ιταλία από Γιουβέντους και Ρόμα αντίστοιχα.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ UEFA
11η Ολλανδία 28.033 (2/5)
12η Αυστρία 27.450 (2/5)
13η Δανία 26.275 (1/4)
14η Ελλάδα 25.800 (3/5)
15η Ελβετία 25.300 (2/5)
16η Κροατία 24.375 (1/4)
17η Τσεχία 24.275 (3/5)
* Αν η χώρα μας κρατήσει την 14η θέση ως το τέλος της σεζόν τότε ο πρωταθλητής θα παίρνει μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο του UCL μέχρι και τη σεζόν 2020-21, ενώ ο δευτεραθλητής θα πάρει μέρος στον 2ο προκριματικό όσον αφορά το Champions League, ο Κυπελλούχος θα παίξει στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο 3ος και 4ος της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa.