Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Στην κορυφή της Euroleague ο «Θρύλος» Νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 92-83

Νίκη στην παράταση για τον Ολυμπιακό επί της Ρεάλ Μαδρίτης
Το τρένο του Ολυμπιακού δεν είχε στάση ούτε στην 11η αγωνιστική της Euroleague. Με όπλο την άμυνα σε όλο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 92 - 83 και κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα.

Καταβολή εφάπαξ σε συνταξιούχους

 
Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών προκειμένου να πιάσουν το στόχο εξόφλησης των ληξιπροθέσμων χρεών τους προς τους ασφαλισμένους.
Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου –αρχές Ιανουαρίου, προγραμματίζεται η καταβολή έως και 10.000 εφάπαξ σε συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, των πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Εντερική χλωρίδα και παχυσαρκία

enteriki_xlwrida_paxysarkia.jpg
Α. Περιγραφή
Με 100 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, η εντερική χλωρίδα, το σύνολο δηλαδή των μη παθογόνων μικροοργανισμών που διαβιούν στο γαστρεντερικό σωλήνα, αποτελεί την πολυπληθέστερη δεξαμενή μη παθογόνων μικροοργανισμών του ανθρώπινου σώματος, μεγαλύτερη από τις άλλες τρεις ομάδες, που είναι στο δέρμα, στη στοματική κοιλότητα και στη βλεννογόνο των γεννητικών οργάνων.


Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Για "μικροπολιτική σκοπημότητα" κατηγορεί η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου τον Δήμαρχο Κορινθίων



https://messiniaonline.gr/wp-content/uploads/2017/09/sinentefxi-nikolakou.jpg 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την  3η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Αγωνιστική Δραστηριότητα Συλλόγων-Σωματείων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης






Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Αγώνες Ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας
1.    Γήπεδο «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 15:00 Πανκαμαριακός-Ισθμιακός
2.    Γήπεδο «Λεχαίου»
Ώρα 15:00 Ηρακλής Λεχαίου- Ηρακλής Ξυλοκάστρου
3.    Γήπεδο «Άσσου»
Ώρα 15:00 Ολυμπιακός Άσσου- Νέος Αστήρ Δερβενίου

Αγώνας Βόλλεϋ Πανκορασίδων
Κλειστό Γυμναστήριο «Ξυλοκάστρου»
Ώρα 17:00 ΓΣ Απόλλων Ξυλοκάστρου-ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου

Αγώνας Βόλλεϋ Β΄ Εθνικής Ανδρών ΕΣΠΕΠ Α΄ Όμιλος
Κλειστό Γυμναστήριο «Ξυλοκάστρου»
Ώρα 19:00 ΑΟ Ξυλοκάστρου-Ερμής Πατρών

Αγώνες Ποδοσφαίρου Παίδων
Γήπεδο «Κιάτου»
Ώρα 10:30 Πέλοπας Κιάτου-Πανκαμαριακός


Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αγώνας Ποδοσφαίρου Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας
1.    Γήπεδο «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 15:00 Πανευροστινιακός-Ταρσινά ΄97
2.    Γήπεδο «Κώστας Βυζάς»
Ώρα 15:00 ΑΟ Λυκοποριάς-Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

Αγώνας Βόλλεϋ Γυναικών ΕΣΠΕΠ Τοπικό
Κλειστό Γυμναστήριο «Ξυλοκάστρου»
Ώρα 12:00 ΓΣ Απόλλων Ξυλοκάστρου-Ν. Ιωνία


Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Αλληλέγγυα η κοινωνία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής


Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για την συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού, ειδών ατομικής υγιεινής και καθαρισμού, καθώς και φαρμακευτικού υλικού για τους πληγέντες της Μάνδρας.Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2017, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τις δύο δημοτικές ενότητες (Ξυλόκαστρο και Δερβένι) μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουσουλό, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.Θερμής υποδοχής έτυχε η αποστολή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τους κκ. Στάθη Ραγκούση, Γενικό Γραμματέα και Κανάκη Χαράλαμπο, αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αντιπρόεδρο Δ.ΟΚ.Α.Π.Μ.Ε.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αποτελεσματικό για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της πραγματικής οικονομίας το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020»



Εμφάνιση DSCN0031.JPG 
«Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς βρισκόμαστε στο μέσον της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, και πρέπει μέσα από τα συμπεράσματα της επιτροπής να εξετάσουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον και την προοπτική υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έναρξη της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2014 – 2020, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.

Κορινθία, ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Τι να δείτε, πού να πάτε - Ευχές και πρόσκληση αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη


Ευχές και πρόσκληση αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνώ αυτές τις ημέρες με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της έγκριτης ηλεκτρονικής εφημερίδας protothema.gr, Έλληνες και ξένους.
Θέλω να τους ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και το νέο έτος 2018 να τους φέρει υγεία, ευτυχία, ατομική και οικογενειακή.

Παράλληλα, τους προσκαλώ να επισκεφτούν την Κορινθία, που έχει μια πολύχρονη ένδοξη ιστορία πανάρχαια αλλά και σύγχρονη, ως και πολλά αξιοθέατα. 

Ἐξ Ἀναξιµένους ἄρχεσθαι & Ἀψηλαφησίας παύεσθαι

Γράφει ο
Πέτρος Ιωαννίδης
 καθηγητής Φιλόλογος
 
ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ ΕΥΡΥΣΤΡΑΤΟΥ ΜΙΛΗΣΙΟΣ 585/4 - 528/5 «(µετά τον Αναξίµανδρο) post eius auditor Anaximenes infinitum aera, sed ea, quae ex eo orerentur, definita: gigni autem terram, aquam, ignem, tum ex iis omnia». (Kικέρων, Academica II 37, 118) (= Μετά από εκείνον (δηλαδή τον Αναξίμανδρο) ο μαθητής του ο Αναξιμένης λέει ότι άπειρο είναι ο αέρας, αλλά όσα προκύπτουν από εκείνον είναι πεπερασμένα: σχηματίζονται δηλαδή από εκείνον το σώμα, το νερό, η φωτιά και από αυτά τέλος γίνονται όλα τα υπόλοιπα πράγματα)
ΑΨΗΛΑΦΗΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
ΣΧΟΛΙΟ:  ἀψηλαφησία είναι η τάση, η διάθεση, η ενέργεια του να μην ψηλαφίζεις κάτι με την

Με τόσα μέτρα και επικύψεις πάλι ψηλά είναι τα ομόλογα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή πες πες κάτι θα μείνει, αυτό που ακούμε τις τελευταίες ημέρες είναι πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε «για πρώτη φορά μετά το 2009 κάτω από το 5%» - στο 4,84% στις 5 Δεκεμβρίου 2017, οπότε βάρεσαν πάλι τα νταούλια.
Μας θυμίζουν δε πως «το ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 8 ετών που καταγράφηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2009 όταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,4%».
(Θυμίζω ότι στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τις γνωστές εκλογές με το γνωστό αποτέλεσμα, που μας οδήγησαν στα μνημόνια και σε αποδόσεις που δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε με τίποτε. Οπότε, η σύγκριση είναι

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, το υπόδειγμα του ορθολογικού δρώντος και η Συνθήκη των Σεβρών


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUDbwSPgS1Si12kdIRVxH41HPBA2eYuqcaMavZUzaoesUe_gJOFu6twgKbbeWSBzqb6suPjLaSKHPgHxOviAuNxVKdWNoEQj4CPpy5IlQT91M-eFfGeUadCq1oc3Xp4ry3LDr-tV9VBpI/s1600/250px-%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CC%81%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CC%81%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpgΟ πολιτικός βίος του Ελευθερίου Βενιζέλου συμπυκνώνει και φωτίζει την εξωτερική πολιτική του νεοελληνικού εθνικού κράτους[1]. Στις συνθήκες της δομικής σύγκρουσης και της αναδιάταξης του διεθνούς συστήματος των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, ο Κρητικός ηγέτης, κατόρθωσε να αναδείξει την κομβική στρατηγική σημασία της Ελλάδας και να μετασχηματίσει τη χώρα σε σημαντική βαλκανική και μεσογειακή δύναμη[2]. Η δράση του Βενιζέλου είναι ένα αυτόνομο και χρονικά μεγάλο ιστορικό μέγεθος και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ χρήσιμη μελέτη περιπτώσεων (case study) για την εμπειρική θεμελίωση του προτύπου του ορθολογικού δρώντος (Ι), όπως αυτό διατυπώθηκε από το Graham Allison, στο εμβληματικό έργο του Η Κρίση της Κούβας. Λόγω της πληθώρας πολιτικών επιλογών του προαναφερθέντος

Και τώρα η... φιέστα στην Κομοτηνή! Ο Ερντογάν “πετάει” για Θράκη - Φόβοι της αστυνομίας για παρατράγουδα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/sunantisi-tsipras-erdogan-4.jpg
Μετά την… επεισοδιακή πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής (08.12.2017) για την Κομοτηνή.
Η παραμονή του Ερντογάν στην Αθήνα στιγματίστηκε από τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μετά τις δηλώσεις «φωτιά» για τη Συνθήκη της Λωζάννης και την τουρκική μειονότητα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ετοιμάζεται για την… φιέστα στην Κομοτηνή.

Δοκιμασία πρωτοπόρων σε Νεμέα και Σπαθοβούνι. "Ροπαλομαχία" στο Λέχαιο.

https://i.ytimg.com/vi/N1raC_jBKVg/hqdefault.jpg

Με τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σάββατο (9 Δεκεμβρίου 2017) στις 15:00 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  Η πρωτοπόρος με το απόλυτο των βαθμών , Κόρινθος 2006, μεταβαίνει στη Νεμέα , κόντρα στον Παννεμεατικό,  ενώ  ο ΠΑΣ Κόρινθος δοκιμάζεται στο Σπαθοβούνι , με την τοπική ομάδα να αναζητά βαθμούς παραμονής στη κατηγορία. 
Ο Άγιος  Γεώργιος , στο ΔΑΚ Κορίνθου, αντιμετωπίζει  την Ελλάδα Βέλου και θέλει επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα του , το περασμένο  Σάββατο , στο Δερβένι. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Άσσου με τον Αστέρα Δερβενίου, με τις δύο ομάδες να αναζητούν  θετικό αποτέλεσμα, για να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση. 
Στο Λέχαιο θα διεξαχθεί «ροπαλομαχία» ανάμεσα  στον Ηρακλή Λεχαίου και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ την ίδια ώρα στο Ξυλόκαστρο , ο Πανκαμαριακός , υποδέχεται τον Ισθμιακό. 
Στο Πετρί η Θύελλα αγωνίζεται με τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ από την αγωνιστική δεν λείπει και το ντέρμπι της ουράς  ανάμεσα στον Πανσολυγειακό και την Δάφνη Εξαμιλίων 

Η 12η αγωνιστική
Ολυμπιακός Άσσου - Αστέρας Δερβενίου
Ηρακλής Λεχαίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 
Αγιος. Γεώργιος - Ελλάς Βέλου 
ΑΟ Σπαθοβουνίου - ΠΑΣ Κόρινθος 
Θύελλα Πετρίου - Τενεάτης Αθικίων 
Παννεμεατικός - Α.Σ. Κόρινθος 2006 
Πανκαμαριακός - Ισθμιακός 
Πανσολυγειακός - Δάφνη Εξαμιλίων